Liderii coaliţiei vor discuta în două săptămâni modificări la creşterea economică şi deficitul bugetar pe anul 2012

Coaliţia de guvernare va lua în discuţie, în maximum două săptămâni, posibilitatea modificării ţintelor de deficit bugetar şi creştere economică pe anul 2012, au declarat, surse din coaliţie, în urma şedinţei de luni.

„Peste vreo două săptămâni o să avem o şedinţă. Se schimbă deficitul, creşterea economică, sunt mai multe lucruri”, au declarat sursele.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a confirmat  că trebuie reanalizaţi parametrii viitorului proiect de buget pe anul 2012.

„Am stabilit ca săptămâna viitoare sau până cel târziu în 15 octombrie – că vom avea datele – să avem o discuţie cum mergem cu bugetul pe anul viitor. Trebuie să avem datele, pentru că aţi văzut ce probleme sunt în Europa şi că se reanalizează unele creşteri pe anul viitor şi în alte ţări şi atunci trebuie să facem această analiză până unde putem merge”, a afirmat Borbely.

În acest moment, Guvernul are stabilite cu FMI şi Comisia Europeană, pentru anul 2012, ţinte de deficit bugetar de 3% din PIB şi creştere economică de 3,5%, însă premierul Emil Boc a recunoscut că obiectivele se vor modifica pe fondul problemelor economice din zona euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.