EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Nişte studenţi din Ucraina au inventat fotbalul cu două mingi

0
Câţiva studenţi iubitori ai sportului cu balonul rotund din Ucraina au inventat fotbalul cu două mingi, un joc pe care l-au caracterizat a fi „mai spectaculos şi mai dinamic” şi care ar trebui să beneficieze de un campionat naţional, transmite AFP.

Suporteri ai cluburilor de elită din fotbalul ucrainean, precum Dinamo Kiev sau Şahtior Doneţk, studenţii de la Universitatea de Sport din Kiev susţin că doresc să adauge fotbalului o dimensiune „mai interesantă”.

Regulile de joc sunt aceleaşi ca la fotbal, însă cei 22 de jucători, împărţiţi în două echipe, folosesc două baloane în locul unuia singur în încercarea de a înscrie în poarta adversă. Acest joc prevede de asemenea desemnarea a doi arbitri de centru, câte unul pentru fiecare minge aflată în joc.

„În timp ce se marchează un gol cu un balon, unul dintre arbitri duce mingea la centrul terenului şi aşteaptă ca şi cea de-a doua minge să iasă în afara terenului său să fie reţinută de portar, înainte de a permite repunerea primului balon în joc”, conform tinerilor constituiţi în Asociaţia „Dublufotbal – noua eră”, asociaţie înfiinţată în 2007 şi care dispune şi de un site de internet la adresa http://www.footdoubleball.org.

Cu două mingi în joc „fazele de atac sunt mult mai interesante, jocul este mai spectaculos şi mai dinamic”, explică Nikolai Kobaidze, unul dintre inventatorii acestui joc şi vicepreşedinte al Asociaţiei Dublufotbal.

În cadrul unui astfel de joc, evident, golurile sunt mult mai numeroase decât în fotbalul tradiţional, iar meciurile se încheie cu scoruri fluviu de genul 15-8, 12-15 sau 12-11. „În general, fiecare jucător are şansa de a marca cel puţin o dată pe joc”, mai subliniază el.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.