EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Noul Cod civil va aduce beneficii pragmatice românilor, susţine Emil Boc

0
Noul Cod civil, care a intrat în vigoare, sâmbătă, după 146 de ani de la cel adoptat în vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în 1865, va aduce beneficii pragmatice românilor, a afirmat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, primul-ministru Emil Boc.

„Pentru cei ce sunt căsătoriţi şi nu au copii, de azi, procedura de divorţ este mult mai simplă: se duc la notar sau la primărie şi se rezolvă divorţul foarte repede. Pentru cei ce vă gândiţi să vă căsătoriţi, de azi înainte aveţi posibilitatea de a decide ce faceţi cu bunurile pe care le aveţi de dinainte de căsătorie, pentru că nu se mai aplică principiul că tot ce este al meu este şi al tău.

De azi se poate încheia o convenţie matrimonială şi se pot separa bunurile, existând posibilitatea ca acele bunuri dobândite înainte de căsătorie să fie puse separat, pentru ca în cazul unui divorţ să nu intre la partaj. Şi ceea ce s-a dobândit în timpul căsătoriei poate avea un regim aparte”, a explicat premierul Emil Boc.

Premierul a amintit, totodată, că şi pentru clienţii băncilor sunt noutăţi, pentru că există obligativitatea instituţiilor financiare de a trimite, lunar, extrasul de cont pentru a informa clientul cu privire la situaţia depunerilor şi a retragerilor. Există şi posibilitatea renegocierii contractului, atunci când executarea lui devine excesiv de grea pentru una dintre părţi, precum în situaţia generată de criza economică.

Şeful Executivului a arătat că de azi Codul civil aduce şi prevederi noi pentru mediul de afaceri, precizând că practici europene şi americane au fost introduse în acest act normativ modern.

„Este un Cod civil modern, care face faţă nevoilor de azi, şi este cel mai important act juridic pentru fiecare român. De Codul civil ne izbim în fiecare zi. Dar să fiu bine înţeles: le doresc românilor să ajungă cât mai puţini în procese de divorţ. Dacă ajung acolo, noi am pus la cale un mecanism mai puţin gălăgios, fără scandal”, a spus premierul Emil Boc.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.