EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Silvio Berlusconi consideră că a salvat Italia de la faliment

0

Prim-ministrul italian şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de colegii din partid la o cină organizată de deputata Alessandra Mussolini.

Berlusconi nu a pierdut ocazia să vorbească despre atacurile constante ale magistraţilor în complicitate cu adversarii săi politici.

Principalele cotidiene italiene deschid ediţiile de vineri (30 septembrie 2011) cu detalii din discursul informal al premierului.

„Sunt un om deosebit, am salvat Italia de la faliment”, a afirmat Berlusconi, potrivit cotidianului Il Messaggero. La împlinirea a 75 de ani, premierul a făcut un scurt bilanţ şi a ajuns la concluzia că este o victimă a circumstanţelor sub dictatura magistraţilor.

După ce a stins lumânările de pe un tort uriaş, Berlusconi le-a mărturisit invitaţilor la cina organizată pentru ziua s-a de naştere că nu va sfârşi ca alţi lideri eliminaţi din politică de anchete penale care mai târziu şi-au demonstrat nevinovăţia.

Premierul a făcut glume şi pe marginea adversarilor politici. „Italia condusă de Bersani (n.r. Partidul Democrat), Di Pietro (n.r. Italia Valorilor) sau Vendola (n.r. Partidul Stânga Ecologistă) este ca o echipă fără un jucător de excepţie. Vedeţi cum Milan câştigă meciurile cu Ibrahimovic, gândiţi-vă cum ar fi dacă nu l-ar avea”, a spus Berlusconi.

Premierul italian este şi în atenţia cotidianului Il Tempo, care îşi deschide ediţia de vineri cu ancheta Tarantini, managerul damelor de companie arestat şi anchetat de Procuratura din Napoli pentru şantaj şi extorcare de bani la adresa premierului.

În urmă cu două zile, Gianpaolo Tarantini a fost transferat în arest la domiciliu, iar cotidianul emite ipoteza că dosarul ar putea fi arhivat.

După o evaluare a procurorilor, se pare că acuzaţiile la adresa lui Tarantini, care primea câte 20.000 de euro lunar de la Berlusconi prin intermediul lui Valter Lavitola, nu ar mai fi compatibile cu probele recoltate.

Pentru procurorii de la Napoli, Berlusconi l-ar fi instigat pe Tarantini să depună o mărturie falsă cum că premierul ar fi ştiut că invitatele de la petrecerile sale erau prostituate de profesie.

Dosarul, care între timp a ajuns la Procuratura din Roma, a fost trimis joi la Bari, unde este pe rol un proces în care Tarantini a fost condamnat în prima etapă la doi ani de închisoare pentru favorizarea prostituţiei şi trafic de droguri.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.