EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Soarele nu generează cancerul de piele, dimpotrivă, îl previne, spun experţii britanici

0

Medicii avertizează încă din anii 1980 în mod regulat cu privire la pericolul potenţial al razelor solare directe asupra sănătăţii pielii.

De teama razelor solare, unii dintre oamenii mai sensibili au grijă ca pe vreme cu temperaturi ridicate să nu iasă afară fără ca întregul corp să le fie acoperit de haine, iar alţii îşi acoperă pielea cu un strat gros de creme cu protecţie UV, comentează portalul medical MedDaily.

Cercetări recente ale oamenilor de ştiinţă britanici arată că tocmai acest tip de comportament creşte şansa dezvoltării unui melanom.

Un studiu al experţilor de la University of Leeds arată că un nivel ridicat de vitamina D reduce şansele dezvoltării unor boli maligne de piele. Alte studii au confirmat corelaţia dintre un sistem imunitar puternic şi vitamina D. După cum demonstrează experimentele, această substanţă poate preveni apariţia celulelor maligne şi poate grăbi moartea lor.

Din păcate, la oamenii din zilele noastre se înregistrează carenţe substanţiale de vitamina D, ceea ce creşte riscul multor boli periculoase, între care rahitism, osteoporoza, cancer de prostată, de colon, de col uterin şi afecţiuni ale altor organe.

După cum menţionează profesoara Julia Newton Bishop, cercetătoare la Institutul de Medicina Moleculară din Leeds, un nivel redus al vitaminei D în organism este tipic pentru majoritatea oamenilor de astăzi, indiferent de ţara lor de reşedinţă. Ea adaugă că nu numai razele solare, ci şi unele produse alimentare precum peştele gras contribuie la creşterea cantităţii vitaminei D în organism.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.