EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,19 RON
(-0.01%)
GBP
5,48 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.85%)
CAD
3,18 RON
(-0.02%)
BGN
2,43 RON
(-0.1%)
RUB
0,06 RON
(-0.38%)
ZAR
0,30 RON
(-0.33%)
BRL
1,11 RON
(+1.15%)
CNY
0,62 RON
(-0.02%)
INR
0,06 RON
(-0.02%)

Sulfina Barbu: În maximum o lună vor exista ghiduri cu drepturile românilor în domeniul muncii în ţările UE

0
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat sâmbătă, cu prilejul Forumului Românilor de Pretutindeni, că în maximum o lună vor apărea ghiduri care prezintă drepturile pe care le au cetăţenii români în domeniul muncii în ţările UE.

„Avem ca prioritate elaborarea de ghiduri pentru fiecare ţară. Vom avea formulare pentru fiecare ţară, în limbile respective. Aceste ghiduri trebuie să prevadă exact drepturile pe care le au cetăţenii de acolo în domeniul muncii, în mod deosebit acolo unde există restricţii din partea statelor membre”, a explicat Sulfina Barbu.

Potrivit acesteia, ghidurile, care vor fi mai întâi publicate on-line, dar şi tipărite acolo unde se va impune, trebuie să arate românilor care sunt drepturile şi care sunt restricţiile în domeniul muncii astfel încât să nu se facă „abuzuri” în acele ţări.

Ministrul Muncii a precizat că, în fiecare lună, se va monitoriza situaţia cetăţenilor români de pe teritoriul Spaniei, astfel încât să nu existe interpretări abuzive din partea autorităţilor locale sau angajatorilor. „Cred că am reuşit să clarificăm foarte multe aspecte care păreau restrictive, dar care erau prost interpretate”, a adăugat ministrul, referindu-se la situaţia din Spania.

Sulfina Barbu a afirmat că există cereri transmise pentru întâlniri cu miniştrii omologi din statele membre UE. În acest sens, ea a spus că în perioada 17-19 octombrie se va deplasa la Varşovia şi că aşteaptă răspunsuri de la ceilalţi miniştri ai Muncii din statele membre UE.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.