Ultimul rol al lui Sean Penn: cel de mediator

0

Actorul, cunoscut pentru ideile sale de stânga şi implicarea lui politică, i-ar fi cerut preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, să intervină pe lângă Iran, pentru a-i elibera pe cei doi excursionişti americani arestaţi timp de 781 de zile şi eliberaţi săptămâna trecută, informează vineri (30 septembrie 2011) într-un articol ziarul El Pais.

În spatele acestei imagini de „băiat rău” care le înnebuneşte pe multe femei şi a uriaşelor sale calităţi de actor, se află un om angajat politic. Acesta este adevăratul Sean Penn.

Actorul ţine departe de ochii publicului această viaţă dublă, care l-a împins să acţioneze ca mediator pentru eliberarea celor doi prizonieri americani reţinuţi de Iran.

Nimeni nu şi-a fi închipuit la începutul anului, când toată lumea îl urmărea pentru idila sa cu mult mai tânăra actriţă Scarlett Johansson, că actorul se afla implicat într-o altă aventură mult mai importantă.

Guvernul lui Barack Obama i-a cerut să acţioneze ca mediator pentru a încerca eliberarea lui Josh Fattall şi a lui Shane Bauer, cei doi turişti americani acuzaţi de spionaj şi care se aflau închişi în Iran din 2009.

Cineva de la Washington a ţinut cont de relaţia specială pe care Sean Penn o are cu preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, important aliat al lui Ahmadinejad, preşedintele Iranului.

Ministrul adjunct de externe al Venezuelei, Temir Porras, a confirmat că Chavez i-a expus cazul lui Ahmadinejad, după ce a fost informat de prietenii săi americani aparţinând „cercurilor intelectuale”.

Intelectualul american care i-a prezentat cazul a fost Sean Penn, a declarat o sursă apropiată Administraţiei Obama, informaţie confirmată de purtătorul de cuvânt al actorului.

Sean Penn care a filmat un documentar despre Hugo Chavez, avea acces uşor la preşedintele venezuelean şi a făcut chiar o deplasare la Caracas pentru a se întâlni cu Chavez la începutul anului. De atunci el a făcut parte din echipa negociatoare.

Shane Bauer şi Josh Fattall s-au întors în SUA după ce au plătit 500.000 de dolari fiecare. Ei au oferit deja la New York o conferinţă de presă în care au vorbit despre cele 781 de zile de captivitate. În timp ce ei vorbeau despre aventura lor, Sean Penn se lăsa fotografiat în public la braţ cu ultima sa „cucerire”.

Nu mai este vorba de Scarlett Johansson, ci de Shannon Costello care a fost director de comunicare la J/P Haitian Relief Organization, fundaţie creată de Penn pentru a ajuta la reconstrucţia Haitiului.

Cei doi s-au cunoscut în Haiti, într-una din numeroasele misiuni de solidaritate ale actorului, cunoscut şi pentru profunda sa implicare în reconstrucţia statului New Orleans, după ravagiile uraganului Katrina.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.