Un european din doi este favorabil plafonării ajutoarelor agricole

 Un european din doi se declară în favoarea plafonării ajutoarelor în sectorul agricol, pentru a se evita ca marile exploataţii sau marii proprietari de terenuri agricole cum ar fi cei din Marea Britanie să obţină subvenţii prea ridicate, se relevă într-un sondaj publicat vineri şi citat de AFP.

Circa 47% dintre persoanele intervievate se declară favorabile plafonării subvenţiilor agricole, în timp ce aproximativ 28% sunt împotriva acestei măsuri.

Aproximativ 44% dintre respondenţi susţin că ajutoarele directe oferite agricultorilor ar trebui să se concentreze asupra acţiunilor pentru protejarea mediului înconjurător în întreaga Uniune Europeană, în timp ce o treime (33%) consideră că aceste plăţi trebuie să se limiteze la susţinerea financiară a acţiunilor pentru ocrotirea mediului înconjurător numai în anumite regiuni din Uniunea Europeană, pe baza unei analize de la caz la caz.

O largă majoritate dintre persoanele chestionate (62%) este de părere că numele beneficiarilor şi sumele primite ar trebui făcute publice, numai o persoană din cinci (22%) considerând că acestea ar trebui să rămână confidenţiale.

Pentru comisarul european însărcinat cu agricultura, Dacian Cioloş, acest sondaj ‘confirmă că unele dintre conceptele cheie ale reformei noastre, cum ar fi plafonarea ajutoarelor şi acordarea lor pe criterii ecologice, beneficiază de o largă susţinere’ în rândul populaţiei.

Pe 12 octombrie, comisarul Cioloş urmează să prezinte în detaliu măsurile pentru revizuirea Politicii Agricole Comune (PAC) începând din anul 2014, pe care le va supune aprobării eurodeputaţilor şi celor 27 de guverne europene.

Sondajul a fost realizat în luna mai, fiind intervievate 26.700 de persoane din cele 27 de state membre UE.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.