Un pensionar britanic şi-a înscenat moartea pentru a încasa poliţa de asigurare

Un pensionar britanic a fost condamnat vineri la 6 ani de închisoare după ce şi-a înscenat moartea în Honduras (America Centrală) pentu a încasa poliţa de asigurare de viaţă în valoare de 520.000 de lire sterline, anunţa agenţia Reuters.

Anthony McErlean, în vârstă de 66 de ani i-a cerut soţiei sale să-l declare mort pretextând că a fost lovit de un camion în Honduras în anul 2009. O declaraţie a unui martor fals pretinde că accidentul a avut loc când McErlean schimba o roată la maşină în timp ce ei se aflau într-o călătorie cu scopul de a fotografia peisaje şi că în urma accidentului nişte fermieri i-au dus trupul într-un mic sat numit Santa Rosa De Aguan.

Însă poliţia a fost alertată de Biroul de Fraude al Asigurărilor, care au fost contactaţi de reprezentanţii companiei europene de asigurări ACE Insurance, cărora li s-a părut ceva suspect şi nu i-au plătit nimic reclamantului.

Când a fost arestat s-a găsit asupra sa un card de credit pe numele Green. Astfel s-a descoperit şi că încasase pensii ale socrului său dintr-o căsătorie anterioară, care decedase în anul 2007.

El a pledat vinovat pentru încercarea de extorcare a companiei de asigurare şi a recunoscut că a încasat fraudulos 27.00 de lire sterline de la un fond de pensii şi 40.658 lire sterline tot ca pensie de la statul britanic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.