Aproximativ 33% dintre IMM-uri estimează, în 2011, rezultate financiare mai slabe

0

 Aproximativ 33% dintre IMM-uri estimează, în 2011, rezultate financiare mai slabe sau semnificativ mai slabe faţă de anul 2010, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte Corporate Banking & Trezorerie al Băncii Comerciale Române (BCR).

Potrivit acestuia, 31% dintre IMM-uri estimează rezultate mai bune sau semnificativ mai bune.

„În 2010 aproximativ 55% dintre IMM-uri au obţinut rezultate financiare mai slabe sau semnificativ mai slabe faţă de anul 2009, iar 19% au înregistrat rezultate mai bune sau semnificativ mai bune. Situaţia economică generală este percepută ca fiind nefavorabilă mediului de afaceri de către aproximativ 70% dintre IMM-uri în timp ce 8% dintre companii o percep drept favorabilă.

Aproximativ 60% dintre companii cred că apogeul crizei va fi atins în 2012, 23% îl văd în 2013 şi doar 8% cred că acesta a fost atins în 2011″, a spus Schoiswohl citând Carta Albă a IMM-urilor din România -2011.

Potrivit reprezentantului BCR, dificultăţile pe care le întâmpină IMM-urile din România sunt scăderea cererii interne, concurenţa produselor din import, inflaţia, taxarea excesivă, întârzierile statului la plata facturilor, costul ridicat al creditelor şi scăderea cererii de export.

În opinia sa, sectoarele de afaceri cu potenţial de creştere pe termen lung sunt industria chimică, industria farmaceutică, industria prelucrătoare a metalelor, industria echipamentelor electrice, industria producătoare de vehicule şi maşini şi sectorul de purificare a apei şi management al reziduurilor.

„În 2011, cele mai dinamice afaceri, în termeni de accesare a finanţărilor, au fost din domeniul construcţiilor (infrastructură), agriculturii, sanatăţii şi energiei regenerabile”, a mai afirmat oficialul BCR.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.