EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Aţi auzit de Imre, Neidoni, Mihăilă şi Lăpădat? Ei ar fi trebuit să ţină Nokia în ţară

1

– România nu are încă un site actualizat în limba engleză destinat investitorilor străini, dar la conducerea instituţiei care ar trebui să reprezinte liantul dintre şefii de multinaţionale şi autorităţi s-au schimbat patru manageri în trei ani, numiţi pe criterii politice şi de care nimeni din mediul de business n-a auzit şi nici Google.

De Ştefan Imre, Gabriel-Bogdan Neidoni, Mihail Ovidiu Mihăilă şi Constantin – Matei Lăpădat, actualul şef al instituţiei pentru investiţii străine, nu a auzit nimeni din mediul de business şi se găsesc informaţii foarte greu despre ei chiar şi pe Google, scrie ZF.ro.
Ei sunt un exemplu de inter­ven­ţie a politicului în zona tehnocrată a administraţiei. De Ştefan Imre nu se ştie nimic, decât că a fost secretar de stat în Ministerul pentru IMM-uri în anul 2009, iar de Gabriel-Bogdan Neidoni se ştie doar că e director general adjunct în continuare în instituţie.

Constantin-Matei Lăpădat, care ocupă de mai puţin de trei luni funcţia de director general al agenţiei responsabile de investiţiile străine, a fost anterior patru ani subprefect în Mehedinţi şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, după funcţii în FPS. Înainte de el, la conducerea instituţiei a fost Mihail Ovidiu Mihăilă, care a venit de pe poziţia de consilier al primarului oraşului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, fiind şi vicepreşedinte al organizaţiei municipale PDL Piatra-Neamţ.

Aceşti oameni, care s-au perindat câteva luni fiecare în ultimii trei ani la conducerea instituţiei care se ocupă de investiţiile străine, ar trebui, teoretic, să negocieze cu mari directori de companii multinaţionale precum Nokia, Bosch sau Siemens pentru a-i convinge să înceapă sau să continue investiţiile în România. „Aceşti oameni ar trebui să ştie câteva limbi străine, să aibă experienţă în mediul privat şi să fie chiar personalităţi în mediul de business, dar să cunoască şi administraţia – pentru că sunt un liant între autorităţi şi investitorii străini – şi, preferabil, să nu fie afiliaţi politic”, este de părere Matei Păun, director la compania de consultanţă în investiţii BAC Investment. El a mai spus că rolul agenţiei pentru investiţii străine ar trebui să fie acela de a ajuta potenţialii investitori să treacă peste blocajele birocratice atunci când vin în România.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Ilica Flavius spune

    Si la ce va asteptati, sunt niste oameni pusi acolo politic si care habar nu au de nimic, isi iau salrul..saluta cu „sa traiti” pe cei care iau numit in functie si semneaza orice li se pune pe masa….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.