Dezvoltatorii imobiliari la Ziua Judecăţii: „A fost prostie, lipsă de experienţă, dar nu ţeapă”

Proprietarii unei companii de birotică, care şi-au încercat norocul în imobiliare când piaţa mai avea puţin şi „exploda“, îşi fac acum „mea culpa“ în faţa cumpărătorilor şi a băncii după ce proiectul rezidenţial pe care l-au început a dat chix.

Cătălin Tohăneanu şi Răzvan Mihalache au început să dezvolte ansamblul Champions Residence din Militari în iulie 2008, după ce adunaseră 913.931 euro de la 18 cumpărători interesaţi în apartamentelor lor „de vis“ şi un milion de euro de la Piraeus Bank România. După cinci luni de muncă, firma de construcţii Rolido Prodinvest şi-a făcut bagajele şi a părăsit şantierul pe care apucase să facă doar două niveluri de parcări subterane. Explicaţia: beneficiarii proiectului rămăseseră fără bani.

Îi înţeleg pe cumpărătorii care îşi cer banii înapoi. Dacă nu putem construi în continuare o să le dăm înapoi banii când vor fi vremuri mai bune. A fost ghinion, prostie, lipsă de experienţă, dar nu putem fi acuzaţi de înşelătorie pentru că nu am plecat cu banii. Nu am luat niciun leu. Toţi au fost investiţi în construcţie. Privind în urmă îmi pare rău că am început acest proiect“, a declarat pentru Capital Răzvan Mihalache, care deţine jumătate din proiectul rezidenţial. „Noi căutăm un partener care să preia dezvoltarea, însă până acum nu a fost interesat nimeni. Din august am început să discutăm mai intens cu trei investitori, nişte evrei de pe aici, şi sperăm să ajungem la o concluzie luna aceasta”, adaugă el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.