Fastfood Obama Fried Chicken (OFC) deschis la Beijing

0

 Un restaurant fastfood denumit Obama Fried Chicken, în replică la cunoscutul lanţ Kentucky Fried Chicken (KFC), s-a deschis la Beijing, restaurant în care preşedintele american este prezentat îmbrăcat precum mascota KFC, colonelul Sanders, conform site-ului www.bet.com.

Firma mare, cu litere roşii a restaurantului o imită de asemenea perfect pe cea a KFC. Deviza restaurantului este trecută de asemenea pe firmă, în limba chineză: ‘Suntem atât de cool, nu-i aşa?’

Conform publicaţiei britanice The Daily Mail, deschiderea acestui fastfood poate fi un răspuns la decizia SUA de a trimite o plângere pe adresa Organizaţiei Mondiale a Comerţului despre politica de preţuri a Chinei ce a avut ca rezultat dublarea preţului exporturilor americane de carne de pui în această ţară.

Această situaţie a afectat industria cărnii de pui şi a scăzut cu 90% volumul vânzărilor de carne de pui spre China. Acest tarif a fost impus în luna septembrie după ce China a acuzat SUA că ar inunda piaţa sa cu carne de pui.

Deocamdată nu se ştie cum deschiderea acestui restaurant OFC va rezolva această situaţie, dar gluma rămâne. În plus, imaginea preşedintelui Obama a mai fost implicată într-o campanie publicitară realizată chiar de lanţul KFC pentru promovare în Hong Kong. Cunoscutul lanţ fastfood a apelat la o sosie a preşedintelui american în cadrul reclamei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.