În Belgia, pauzele pentru ţigări se scad din salariul funcţionarilor

0 7
Funcţionarii din regiunea valonă (sudul Belgiei) trebuie să-şi înregistreze ieşirile la fumat, iar pauzele pentru ţigări vor fi scăzute din timpul de lucru, au decis şefii lor, declanşând nemulţumirea sindicatelor, care văd în această hotărâre o ‘vânătoare de fumători’, relatează AFP.

‘Regula este ca, la ieşirea din clădire, să se treacă cartelele prin aparatul de pontaj’, a explicat luni AFP purtătorul de cuvânt al administraţiei regionale valone, Hugo Poliart, confirmând astfel o informaţie publicată de cotidianul Le Soir.

Regula pontării ieşirilor la fumat se aplică celor circa 10.000 de funcţionari ai administraţiei regionale – din transporturi, mediu şi căi navigabile -, a spus el, adăugând că ea nu-i vizează în mod expres pe fumători, ci şi, de exemplu, ‘o persoană care iese să-şi cumpere un măr’.

Nu este o dispoziţie nouă, dar, ca urmare a unei cereri de clarificare formulate de şeful unui serviciu din cele 400 de unităţi ale administraţiei, conducerea a amintit existenţa unei circulare din 2009 care spune că toate ieşirile trebuie să fie înregistrate şi pauzele să fie scăzute din timpul de lucru, a precizat Poliart.

În Belgia, fumatul la locul de muncă este interzis din 2006. ‘Este o stigmatizare a fumătorilor. Nu cred că este cea mai bună metodă de luptă împotriva fumatului’, spune un oficial al sindicatului CSC, Xavier Lorent. ‘Oare mâine va fi vizat în acelaşi fel cineva care-şi ia o pauză de câteva minute pentru cafea sau care merge la toaletă?’, se întreabă el.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata