Ladislau Ritli: Institutul de Oncologie de la Iaşi, la standarde ridicate

Institutul Regional de Oncologie din Iaşi va fi unul dintre cele mai performante instituţii de profil din ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu ocazia unei vizite efectuate marţi la unitatea medicală.

Ministrul Ladislau Ritli a apreciat că noul institut, care are o capacitate de 300 de locuri, îşi poate începe activitatea din luna decembrie, timp în care trebuie angajaţi 500 de specialişti în oncologie, de radioterapie, chirurgie oncologică.

”Am analizat problemele medicale din judeţul Iaşi, respectiv zona de afluenţă Moldova. Sunt foarte multe probleme pe infrastructură şi pe personal. Identificăm două etape majore: oncologie şi urgenţele. În ceea ce priveşte morbiditatea oncologică este foarte mare.

Secţia care este acum este inacceptabilă din punct de vedere medical, uman, din toate punctele de vedere. Această nouă clădire va deservi mai multe specializări, respectiv chimioterapie, radioterapie, chirurgie, hematologie”, a declarat presei ministrul Sănătăţii.

Lucrările la noua clădire din curtea fostului Spital de Urgenţe, acum doar o secţie exterioară a Spitalului ”Sfântul Spiridon”, au început în urmă cu aproape 20 de ani. Deşi imobilul a fost proiectat şi construit să fie spital de urgenţe, democrat-liberalii ieşeni au cerut ca acesta să fie Institut Regional de Oncologie, promiţând în schimb că în pavilioanele spitalului, vechi de peste 150 de ani, va fi înfiinţat un Centru de Traumatologie şi Toxicologie.

Ministrul Sănătăţii a participat luni la Iaşi la festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa.

De asemenea, în cursul serii de luni ministrul a vizitat actualul Institut de Oncologie, iar marţi imobilul în care se află ambulatoriul Spitalului de Urgenţe ”Sfântul Ioan”, unitate medicală care a fost desfiinţată după ce a fost transformată în secţie exterioară a unui alt spital.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.