EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Laureatul Nobelului pentru medicină Ralph Steinman glumea pe seama morţii şi a premiului

0
Omul de ştiinţă canadian Ralph Steinman, co-laureat al premiului Nobel pentru medicină decernat luni, dar care nu a mai apucat să se bucure de recunoaşterea comunităţii ştiinţifice pentru că a încetat din viaţă vineri, glumea cu membrii familiei şi cu prietenii săi, cu câteva zile înainte de deces, că nu va mai apuca să afle dacă a câştigat prestigiosul premiu, conform fiicei sale, Alexis Steinman, transmite AFP.„Medicii ne-au spus că starea sa este foarte gravă”, a explicat fiica cercetătorului. Ralph Steinman, 68 de ani, suferea de un cancer de pancreas de 4 ani şi a fost spitalizat în stare gravă la 25 septembrie.

Încă de acum câţiva ani omul de ştiinţă ştia că se află pe lista scurtă a potenţialilor câştigători ai premiului Nobel pentru activitatea sa de cercetare asupra sistemului imunitar, şi „noi glumeam cu el” spunându-i să se ţină tare măcar până luni, când este anunţat Nobelul, a mai povestit ea.

Chiar dacă mai era în viaţă, „nu credeam că ar fi fost suficient de puternic pentru a călători în decembrie la Stockholm şi a intra în posesia premiului, dar ar fi fost extraordinar dacă ar mai fi trăit măcar câteva zile pentru a afla că a câştigat”, a mai susţinut fiica savantului,.

Ralph Steinman mai spunea că întreaga familie va trebui să participe la ceremonia de la Stockholm cu capul acoperit pentru a nu face notă discordantă faţă de el, obligat să poarte ceva pe cap din cauza urmelor lăsate de chemoterapie.

„A glumit până la sfârşit… este cel mai curajos om pe care l-am cunoscut”, a adăugat ea.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.