MB: măsuri pentru a-i lipsi pe imigranţi de dreptul de a se stabili permanent în ţară

Zeci de mii de imigranţi vor fi lipsiţi de dreptul de a se stabili permanent în Marea Britanie, în conformitate cu propunerile Ministerului britanic de Interne, informează Daily Mail în ediţia de duminică (02 octombrie 2011).

„Vrem să rupem legătura dintre muncă şi stabilirea în Marea Britanie. A devenit aproape automată pentru cei care nu au un cazier judiciar”, a declarat o sursă din guvernul britanic.

„Guvernul nu este împotriva oamenilor care vin să lucreze aici, dar acest lucru nu ar trebui să însemne în mod automat că trebuie să rămână în Marea Britanie pentru totdeauna”, a precizat sursa.

Autorităţile britanice urmăresc să elimine un regim care a permis unui număr record de 241.000 de străini să se stabilească în Marea Britanie anul trecut – de la 51.000 atunci când laburiştii au venit la putere.

Miniştrii intenţionează să elimine o regulă care le acordă străinilor dreptul de a locui permanent în Marea Britanie dacă muncesc aici timp de cinci ani. Guvernul va analiza, de asemenea, o restricţionare a dreptului soţiilor de imigranţi de a avea un paşaport britanic dacă au stat suficient de mult timp în Marea Britanie.

Miniştrii spun că acest lucru este vital, dacă se doreşte atingerea obiectivului lui David Cameron de a reduce imigraţia netă – numărul de persoane care intră în ţară, comparativ cu cei care părăsesc ţara – la „zeci de mii”.

Ruperea legăturii dintre stabilirea permanentă şi dreptul de a lucra temporar în Marea Britanie a fost mult timp cerută de grupuri de campanie pentru o politică a „imigraţiei echilibrată”.

Conform planurilor, care urmează să fie publicate înainte de sfârşitul acestui an, străinii vor avea în continuare posibilitatea de a obţine o viză pentru a lucra în Marea Britanie, dar nu vor mai putea rămâne permanent aici pur şi simplu în virtutea faptului de a fi rămas în mod legal în ţară timp de cinci de ani.

În conformitate cu această politică, se va introduce un nou „obstacol” pentru imigranţii care doresc să rămână permanent, bazat pe capacitatea acestora de a se sprijini financiar pe ei şi familiile lor, calificarea lor şi dacă lucrează în profesii în care există un deficit de britanici instruiţi.

Cei cu venituri mari, oamenii de afaceri şi investitorii milionari vor fi scutiţi, deoarece guvernul consideră că aceştia creează locuri de muncă. Nu vor fi afectaţi nici cetăţenii din UE care au dreptul de a trăi în Marea Britanie.

Potrivit publicaţiei, Ministerul de Interne este conştient că trebuie să facă mai mult pentru a reduce nivelurile imigraţiei dacă premierul vrea să-şi respecte promisiunile electorale.

Au fost deja anunţate măsuri privind vizele studenţeşti şi numărul de permise de muncă acordate unor cetăţeni care nu provin din UE.

Dar fără reducerea numărului de persoane care pot rămâne permanent, ţinta de „zeci de mii” este foarte puţin probabil să fie atinsă. Anul trecut, imigraţia netă a crescut cu 21% – cu 239.000 mai multe persoane care sosesc în Marea Britanie decât pleacă.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.