EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Medicul lui Michael Jackson nu le-a spus medicilor de la Urgenţe că i-a administrat starului propofol

0
Medicii care au încercat să-l resusciteze pe Michael Jackson la spitalul din Los Angeles la care acesta a fost transportat de urgenţă în ziua morţii au depus mărturie luni că doctorul personal al cântăreţului nu le-a spus niciodată că i-ar fi dat anestezicul propofol pentru a-l ajuta să doarmă, relatează Reuters şi AP.

Mărturiile au fost depuse în ziua în care procesul pentru omor prin imprudenţă a dr. Conrad Murray a intrat în cea de a doua săptămână. Medicii legişti au stabilit că Michael Jackson, în vârstă de 50 de ani, a murit la 25 iunie 2009 din cauza unei supradoze de propofol şi sedative.

Medicii de la serviciul de urgenţă de la centrul medical UCLA au declarat că starul era deja mort când a ajuns la spital. Totuşi, s-a încercat multă vreme resuscitarea sa, înainte de a i se pronunţa decesul, la ora locală 14.26.

‘Evaluarea mea a fost când a ajuns că era mort din punct de vedere clinic’, a declarat medicul de urgenţă Richelle Cooper.

Murray le-ar fi spus medicilor, potrivit mărturiei lor, că i-ar fi dat lui Jackson numai sedativul lorazepam. Medicul cardiolog Thao Nguyen a spus în instanţă că nu a reuşit să-l facă pe Murray să explice cât timp a trecut între momentul în care i-a dat cântăreţului lorazepam şi acela în care acesta a încetat să respire.

‘El a spus că nu avea nicio idee despre timp, că nu avea un ceas’, le-a spus Nguyen juraţilor.

La două zile după moartea lui Michael Jackson, Conrad Murray a recunoscut la poliţie că i-a administrat cântăreţului 25 de miligrame de propofol pentru a-l ajuta să doarmă în ziua în care a murit. Procurorii au spus în instanţă că Murray i-a dat lui Jackson propofolul în jurul orei 10.45, conform declaraţiei sale de la poliţie.

Avocatul lui Murray, J. Michael Flanagan, a întrebat-o pe Richelle Cooper cât timp ar rămâne sedat un pacient care a primit o doză relativ redusă de 25 mg de propofol. ‘Dacă a fost sedat cred că, dacă nu avea alte probleme medicale, efectul ar fi trecut în şapte până la zece minute’, a spus dr. Cooper.

Procurorii susţin însă că Murray a acţionat iresponsabil administrându-i starului propofol, care poate face ca o persoană să înceteze să respire, la locuinţa sa şi nu la spital, unde există echipamentul necesar pentru resuscitare.

Dr. Cooper a declarat în instanţă că atunci când ea administrează propofol, un medic şi o asistentă supraveghează evoluţia pacientului şi că sunt folosite echipamente pentru monitorizarea inimii şi a respiraţiei.

Paramedicii au depus însă mărturie că nu au văzut astfel de dispozitive medicale în camera lui Michael Jackson.

Conform oficialilor companiei de telefonie, Murray a vorbit la telefonul mobil între 10.45, când se crede că i-a administrat propofolul lui Michael Jackson, şi până la 11.56, când procurorii susţin că a întrerupt o convorbire telefonică atunci când a descoperit că starul nu mai respira.

Avocatul apărării susţine că Murray i-a administrat lui Jackson o doză de propofol şi că acesta ar mai fi luat una singur, care i-ar fi fost fatală, când medicul nu se afla în cameră.

Murray, care a pledat nevinovat, riscă până la patru ani de închisoare dacă va fi condamnat.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.