Soţia fostului ministru al Muncii şi-a falsificat CV-ul

0

– Ligia Botiş a recurs la acest şiretlic pentru a fi parte într-un proiect european din care a câştigat 8.000 de euro

Soţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş (foto), Ligia Botiş, a „prezentat o situaţie care nu corespunde realităţii” în CV-ul depus pentru a fi parte a proiectului european „Şansă la demnitate”. Aceasta a fost concluzia inspectorilor Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF). „Ţinând cont de com­plexitatea activităţilor (…) apreciem că experienţa managerială anterioară deţinută de doamna Ligia Botiş nu este suficientă şi relevantă pentru a o recomanda în vederea ocupării funcţiei pentru care a aplicat în cadrul proiectului”, au scris reprezentanţii DLAF în nota înaintată procurorilor DNA.

„Doamna Botiş trebuia să aibă cinci ani de experienţă în management, resurse umane sau comunicare. În realitate, ea a lucrat doar un an şi patru luni ca manager al firmei ei, un mic atelier de mobilă care a avut, de la înfiinţare, cel mult trei angajaţi. A trecut, de asemenea, în CV, la capitolul «experienţă profesională», faptul că este doctorand la Universitatea Tehnică din Cluj, pe care a trecut-o ca fiind angajatorul ei, în condiţiile în care nu are cu instituţia un raport de muncă”, au declarat surse judiciare.

Mai mult, având în vedere performanţele economice ale firmei lui Botiş, controlorii DLAF au afirmat că, în opinia lor, Ligia Botiş nu avea calificarea şi experienţa necesare să ocupe poziţia de responsabil de grup în acest proiect, relatează Ziare.ro.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.