EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

„SUA au baze secrete în zona Mării Negre”

0

SUA au instalat baze militare secrete în Bulgaria şi România pentru a-şi extinde ambiţiile imperialiste în zona riverană Mării Negre, a declarat un analist politic pentru biroul american al Press TV, o reţea globală de televiziune, în limba engleză, cu sediul la Teheran.

„Statele Unite ale Americii au patru baze în România şi Bulgaria despre care o mare parte a lumii nu ştie”, a declarat sâmbătă din Ohio, Gordon Duff, Senior Editor la Veterans Today, un organ de presă independent pentru foştii militari americani.

„SUA au o mulţime de ambiţii teritoriale în zona Mării Negre”, a adăugat Duff.

Atât Bulgaria cât şi România sunt situate în sud-estul Europei şi pe partea de vest a Mării Negre, explică sursa citată.

În aprilie 2006, Statele Unite şi Bulgaria au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării pentru a crea baze militare comune pe teritoriul bulgar. Înainte de acordul semnat recent de Turcia, cu privire la găzduirea unui sistem radar al NATO, şi Sofia îşi anunţase disponibilitatea de a staţiona sistemul pe teritoriul său, în cazul în care Ankara ar fi formulat vreo obiecţie.

La mijlocul lunii septembrie, România şi SUA au semnat un acord de apărare anti-rachetă la Washington, în urma căruia SUA vor amplasa pe teritoriul românesc un puternic sistem de interceptare de rachete, cunoscut sub numele de Aegis Ashore System, până în 2015.

Armata SUA are forţe deplasate în peste 150 de ţări din întreaga lume – cu peste 369.000 de militari, din cei 1,6 milioane de membri activi, deplasaţi în afara teritoriului SUA şi al teritoriilor aflate sub conducerea lor.

Bugetul militar american este egal cu aproximativ 40% din cheltuielile militare la nivel global. De asemenea, suma este de peste şase ori mai mare decât cheltuielile militare ale Chinei – ţară care alocă a doua sumă ca mărime din lume scopurilor sale militare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.