EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Valerian Vreme: Sectorul IT&C din România a crescut cu 35%, în ultimul an

Sectorul IT&C din România a cunoscut, în ultimul an, o creştere de 35%, din care 8% a revenit segmentului IT, a declarat, marţi, în cadrul unui forum de specialitate, Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

„Dacă vorbim de evoluţia sectorului, ne putem mândri cu o creştere de 27% pe partea de IT&C şi de 8% pe partea de IT. Progresul înregistrat pe acest domeniu a fost datorat competitivităţii, în primul rând. România are unul dintre cele mai scăzute tarife de voce din Europa, asta şi datorită activităţii marilor operatori, dar şi regulilor competitive impuse de stat”, a afirmat Vreme.

Oficialul MCSI a reamintit, totodată, şi despre situaţia implementării internetului de mare viteză /broadband, n.r./ în anumite zone din România.

„Dacă vorbim despre internetul broadband, de mare viteză, ne uităm la România ca la două ţări diferite. Una urbană, unde indicatori arată că suntem peste media europeană, unde tinerii sunt din ce în ce mai aproape de mediul virtual şi care, din punct de vedere al mediului virtual, este competitiv cu orice ţară. Avem şi o Românie rurală, unde mai există zone albe lipsite de internet de mare viteză”, a explicat Valerian Vreme.

Acesta a adăugat că România este pe cale să cheltuiască suma de 300 milioane euro alocată din fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului „România, bazată pe cunoaştere”.

„Noi avem un proiect la minister – România bazată pe cunoaştere. Acesta a creat în anumite localităţi locuri în care oamenii vin şi iau cunoştinţă cu mediul virtual.

Eu cred ca dacă vom reuşi să ducem până la capăt acest proiect, mediul rural se va apropia de mediul urban. În acest ciclu financiar au fost alocate 300 milioane de euro din fonduri nerambursabile. Mai avem două apeluri de deschis şi depăşim această etapă de contractare. Practiv, 2012 va însemna un sector în care se va face numai implementare şi absorbţie”, a menţionat şeful MCSI.

Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale (ACD), principalul for independent dedicat promovării tehnologiilor digitale în România, organizează, în perioada 4-5 octombrie, ediţia a doua a conferinţei International Digital Forum 2011.

IDF2011 reuneşte oficiali europeni şi români, autorităţi de reglementare, televiziuni şi producători de echipamente, retaileri, precum şi reprezentanţi ai consumatorilor, pentru o incursiune în industria televiziunii digitale, cu o atenţie deosebită asupra viitorului multi-patformă a acestei tehnologii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata