EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Americanii pun din nou tunurile pe Europa. Fostul consilier economic al lui Obama: Recapitalizaţi băncile, altfel veţi avea un colaps şi chiar un război

0

– Fostul şef al Consiliului economic al Casei Albe, Austan Goolsbee, profesor de economie la Universitatea din Chicago susţine, într-un interviu pentru publicaţia germană Der Spiegel, că actuala criză a datoriilor este creată de Europa, iar dacă problema nu este rezolvată, situaţia poate deveni explozivă având ca rezultat colapsul sistemului bancar şi ar putea conduce către un război.

Nu este pentru prima dată când reprezentanţi importanţi ai SUA aruncă vina actualei crizei exclusiv în sema Europei, iar răspunsurile UE au, fost până în prezent, cu rare excepţii, neconvingătoare.

În interviul citat, Goolsbee susţine că, în vreme ce Europa este ezitantă în a ataca criza, Germania, liderul zonei euro, nu a făcut ceea ce trebuia făcut.

Fostul economist de la Casa Albă susţine că este nevoie de un nou test de stres pentru bănci (un astfel de test a fost făcut înainte de izbucnirea crizei datoriilor Greciei), iar dacă lucrurile vor arăta rău, Europa trebuie să-şi asume recapitalizarea lor aşa cum s-a întâmplat în SUA. El admite că recapitalizarea sistemului bancar va avea un cost ridicat şi economic şi politic, scrie ZF.ro.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.