ANI le solicită procurorilor cercetarea prefectului de Bihor, Gavrilă Ghilea, pentru fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea în vederea cercetării prefectului judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece nu a menţionat în declaraţiile de avere şi interese mai multe contracte semnate cu instituţii ale statului de o firmă de construcţii unde este acţionar majoritar.

Potrivit unui comunicat al ANI, prefectul este acţionar majoritar la SC Construcţii Bihor SA, unde soţia sa este administrator.

El nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate şi depuse în perioada 2010 – 2011, două contracte în valoare totală de 17.547.597 lei încheiate de SC Construcţii Bihor SA cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

De asemenea, prefectul a trecut în declaraţia de interese, depusă pe 2 noiembrie 2010, o valoare mai mică cu 450.000 lei a unui contract încheiat între Centrul de Sănătate ‘Valea lui Mihai’ şi SC Construcţii Bihor SA. Valoarea reală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 2.700.000 lei.

Deşi, conform evidenţelor fiscale, în perioada 2009 – 2010, prefectul Gavrilă Ghilea a obţinut din dividende venituri în sumă totală de 752.144 lei, el a menţionat în declaraţiile de avere, depuse în 2010 şi 2011, un cuantum total de 2.001.011 lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.