EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Bogdan Hossu: România, una dintre puţinele ţări în care criza nu a creat locuri de muncă

0
România este, din păcate, una dintre puţinele ţări în care criza nu a dus la crearea de locuri de muncă, iar de aceea politicile actuale ar trebui axate pe creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii, a declarat miercuri Bogdan Hossu, preşedintele CNS ‘Cartel ALFA’, cu prilejul participării la dezbaterea publică organizată de confederaţia pe care o conduce, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente.

‘Realitatea este că nu suntem capabili, ca ţară, să creăm locuri de muncă, iar din acest motiv oamenii au preferat să migreze spre alte state care oferă condiţii mai bune în acest domeniu. Fenomenul este însă unul negativ pentru economia României, deoarece în marea lor majoritate cei care migrează fac parte din grupa de vârstă 21-45 de ani, respectiv oameni în care s-a investit semnificativ pentru a le asigura o stare de sănătate bună şi o anumită educaţie.

Cei care revin în ţară fac parte – în marea lor majoritate – din categoria ‘căpşunari’ – reprezentând de fapt forţă de muncă necalificată. Toţi cei care au reuşit să se integreze pe piaţa muncii din Italia, Spania etc. nu se mai întorc definitiv în ţară. Ca atare, prioritatea la ora actuală ar trebui să o constituie crearea de noi locuri de muncă’, a declarat Bogdan Hossu.

Acesta a subliniat, totodată, că existenţa unor diferenţe foarte mari între nivelul salariului minim din România – de 150 de euro şi cel din Luxemburg – de 1.620 de euro va crea mereu dumping-uri sociale. ‘Faptul că 26 de state au o politică fiscală în trepte şi ca atare un climat real de solidaritate, iar două state susţin încă o politică fiscală face ca Europa să se transforme dintr-o structură socială, într-una dezbinată’, a mai spus preşedintele CNS ‘Cartel ALFA.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.