Dictatorul nord-coreean Kim Jong Il interzice accesul la internet, dar familia sa are cont pe Facebook

 În timp ce dictatorul nord-coreean Kim Jong Il controlează strict accesul poporului său la internet, familia sa poate fi găsită pe reţeaua de socializare Facebook, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Aflat la ora actuală la studii în Bosnia, nepotul dictatorului, Kim Han Sol, se bucură de o viaţă la care compatrioţii săi nici nu visează. Potrivit contului său de pe Facebook, el are comportamentul oricărui alt adolescent: experimentează diferite coafuri, leagă prietenii cu fete şi îi plac comediile romantice, filmul său favorit fiind Love Actually.

Din pozele postate rezultă că are un stil vestimentar excentric: ochelari cu rame groase, papion şi bijuterii. Într-o fotografie se regăseşte alături de o fată care pare a fi prietena sa, titlul pozei fiind ‘O să-mi fie dor de tine’. Fata, a cărei identitate este necunoscută răspunde: ‘Şi eu te iubesc, yeobo’. ‘Yeobo’ este un termen familiar folosit frecvent între soţii coreeni.

Mult mai interesant şi îngrijorător pentru bunicul său este o postare în care spune că este un fervent susţinător al democraţiei şi îşi întreabă colegii dacă preferă democraţia sau comunismul.

Profilul lui Kim Han Sol pe Facebook nu poate fi vizualizat decât de cei pe care îi aprobă personal. El este fiul lui Kim Jung Nam, fiul cel mare al preşedintelui Kim Jong Il. Ziare sud-coreene pretind că au găsit pe reţeaua de socializare un cont care aparţine lui Kim Jung Nam în care îl insultă pe fratele său vitreg Kim Jong Un, desemnat de preşedintele nord-coreean să-i succeadă la conducerea ţării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.