EUR
4,84 RON
(-0.08%)
USD
4,11 RON
(-0.78%)
GBP
5,36 RON
(+0.2%)
CHF
4,49 RON
(-0.29%)
BGN
2,48 RON
(-0.66%)
BYN
1,68 RON
(-0.6%)
CAD
3,07 RON
(-0.06%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,95 RON
(-0.26%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(+0.38%)
INR
0,05 RON
(-0.5%)

Eliberarea studentei americane Amandei Knox şi a prietenului acesteia, primită cu huiduieli de italieni

Eliberarea studentei americane Amanda Knox şi a fostului prieten al acesteia Raffaelle Sollecito nu a fost primită cu entuziasm de mulţimea adunată luni seara în faţa Tribunalului din Perugia.

Cei doi tineri, acuzaţi de uciderea colegei Meredith Kercher, au fost absolviţi de vină de către Curtea de Apel.

Principalele cotidiene italiene deschid ediţiile de marţi (04 octombrie 2011) cu detalii despre unul dintre cele mai mediatizate procese atât în Peninsulă, cât şi în Statele Unite ale Americii. După comunicarea sentinţei, avocaţii Amandei Knox şi ai lui Raffaelle Sollecito au fost huiduiţi de mulţimea care i-a invitat să se ruşineze, scrie cotidianul Corriere della Sera.

Cazul studentei americane Amanda Knox şi a fostului prieten Raffaelle Sollecito, acuzaţi că au ucis colega de apartament a Amandei, a fost urmărit şi mediatizat atât de către presa italiană, cât şi de cele mai importante televiziuni ale Statelor Unite ale Americii.

Luni, Curtea de Apel a Tribunalului din Perugia i-a absolvit pe cei doi de vină după ce în prima etapă a procesului aceştia au fost condamnaţi la 26 şi, respectiv, 25 de ani de închisoare.

Tinerii au fost arestaţi în 2007, la patru zile după ce colega de apartament a Amandei a fost găsită în camera ei într-o baie de sânge acoperită cu o plapumă. Autopsia a confirmat că studenta din Leeds /Marea Britanie/ a fost supusă unui raport sexual forţat şi ucisă cu 43 de lovituri de cuţit.

Anchetatorii au descoperit iniţial probe de ADN compatibile cu cele ale lui Sollecito pe lenjeria intimă a victimei, dar şi amprente ale Amandei pe arma delictului, un cuţit de bucătărie, aminteşte cotidianul Il Messaggero.

Aceste posibile dovezi au determinat Curtea cu Jurii în 2009 să presupună că Meredith a fost ucisă pentru că a refuzat să participe la un joc erotic propus de cei doi.

Knox şi Sollecito i-ar fi dat lui Meredith lovitura fatală, în timp ce Rudy Guédé, un ivorian condamnat la 16 ani de închisoare într-un proces separat, o ţinea imobilizată.

Toţi ar fi fost sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. În urma acestei reconstituiri, studenta americană a fost condamnată la 26 de ani de închisoare, iar prietenul acesteia la 25.

După patru ani, medici legali independenţi au analizat toate dovezile care îi acuzau pe cei doi şi au pus în discuţie compatibilitatea dintre recoltările biologice şi cele ale presupuşilor autori ai crimei, titrează cotidianul Il Tempo.

Singurul responsabil pentru crima de la Perugia a rămas Rudy Guédé. Absolvirea Amandei Knox şi a lui Raffaele Sollecito a nemulţumit şi familia victimei care a asistat la toate audierile procesului.

Familia Kercher a declarat că nu înţelege cum a fost posibilă o modificare radicală a sentinţei din prima instanţă şi a anunţat o conferinţă de presă pentru marţi dimineaţa. Pentru o zi, oraşul Perugia a devenit un centru de interes mondial de unde zeci de reţele de televiziuni americane au relatat fiecare minut al procesului.

În frenezia mediatică, nu au lipsit şi gafele, ca cele ale televiziunii Sky News, care a anunţat condamnarea Amandei Knox, subliniază cotidianul La Repubblica.

Curtea de Apel a condamnat-o pe Amanda Knox pentru calomnie la trei ani de închisoare, pe care i-a executat deja. Ştirea a fost comunicată de Sky News ca şi o condamnare definitivă în etapa a doua a procesului şi nu a scăpat utilizatorilor reţelelor de socializare care au fotografiat gafa şi au publicat-o pe Internet.

Titlul ştirii a fost modificat în câteva secunde, dar nu a reuşit să concureze cu promptitudinea telespectatorilor. Curtea de Apel a confirmat condamnarea pentru defăimare a Amandei Knox, care l-a acuzat iniţial pe Patrick Lumumba, proprietarul congolez al unui bar, care însă s-a dovedit a fi nevinovat la scurtă vreme după aceea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata