Elveţia:Un automobilist a fost descoperit conducând cu 325 km/h

 Un automobilist elveţian de 28 de ani a fost descoperit conducând cu 325 km/h pe autostrada Geneva – Lausanne, a anunţat miercuri poliţia din cantonul Vaud, citată de AFP.

Bărbatul a fost descoperit datorită imaginilor înregistrate cu telefonul mobil, în cadrul unei anchete a poliţiei în alt dosar. Conducătorul auto a filmat bordul maşinii, pe care se vedea viteza cu care rula. Pe 21 aprilie, la 03h30, şoferul, originar din Geneva, era la volanul maşinii sale Bentley Continental. În timp ce conducea, a filmat tabloul de bord care indica viteza de 325 km/h. Poliţia a vizionat imaginile filmate cu telefonul mobil al tânărului în cadrul unui dosar penal conex. Cu ajutorul lor a fost recunoscută zona unde fuseseră făcute.

Citeste si:  Revolta surdă a statelor mici faţă de noua ordine economică promovată de G20 Berna

Audiat în luna septembrie, conducătorul auto a susţinut că, în acea noapte, era însoţit de un prieten care se afla la volan, el filmând doar tabloul de bord. Mai multe elemente au demonstrat totuşi că era singur în maşină, spune poliţia.

Jandarmii au luat imediat permisul de conducere al vitezomanului, care urmează să răspundă în faţa justiţiei pentru încălcarea gravă a regulilor de circulaţie rutieră şi punerea în pericol a vieţii altora.

Este al doilea caz de mare viteză înregistrat pe drumurile elveţiene în mai puţin de o săptămână. Un tribunal din cantonul Fribourg a condamnat un suedez de 38 de ani la 300 de zile-amendă a câte 150 franci elveţieni (18.750 euro), dintre care jumătate cu suspendare. Bărbatul a fost înregistrat conducând cu 290 km/h pe o autostradă elveţiană în apropiere de Fribourg, la volanul unui Mercedes SLS AMG.

Citeste si:  Olandezii, francezii şi elveţienii sunt cei mai bine hrăniţi cetăţeni ai planetei
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata