Emil Boc: Prognoza de creştere economică pentru 2012 este afectată în sens negativ de turbulenţele existente

0

Prognoza de creştere economică pentru 2012 este afectată în sens negativ de turbulenţele şi nesiguranţa existente pe pieţele europene şi din lume, a afirmat, miercuri, primul-ministru Emil Boc.

Potrivit acestuia, România este în grafic, anul acesta, în ceea ce priveşte prognozele de creştere economică, dar, pentru 2012, perspectivele nu sunt atât de optimiste, date fiind turbulenţele existente pe pieţele lumii.

„În 2011, suntem în graficul realizării prognozelor pe care le-am stabilit, de creştere economică de 1,5% şi de realizare a deficitului bugetar de minus 4,4%. Din nefericire, prognoza de creştere pentru 2012 este afectată în sens negativ datorită turbulenţelor şi nesiguranţei existente pe pieţele europene şi din lume”, a precizat Emil Boc.

Prezent la inaugurarea unei fabrici de sisteme de irigaţii, premierul a arătat că România are câteva avantaje care o fac „atractivă” pentru investitori privaţi autohtoni sau străini, unul dintre acestea fiind macrostabilitatea asigurată de măsurile luate în 2010.

„Din acest punct de vedere, România are o situaţie mai bună decât alte ţări care se confruntă în acest moment cu situaţii critice, dar în acelaşi timp nu este şi nu poate fi imună la ce se întâmplă în Europa şi în lume”, a explicat premierul.

De asemenea, el a afirmat că va fi menţinută politica cotei unice de 16% „care reprezintă un important stimulent pentru atragerea investiţiilor autohtone şi străine” şi că va fi continuată politica de acordare a ajutoarelor de stat pentru acei investitori care creează locuri de muncă şi realizează investiţii substanţiale în România.

„Aici, această investiţie de 20 de milioane de euro care creează peste 100 de locuri de muncă beneficiază în timp de un sprijin din partea statului de aproximativ 8 milioane de euro, sub rezerva realizării aceste investiţii”, a spus şeful Executivului.

Premierul Emil Boc a participat, miercuri, la inaugurarea unei fabrici de sisteme de micro-irigaţii, la Ariceştii Rahtivani, în judeţul Prahova, valoarea investiţiei fiind de 20 de milioane de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.