Grecia se află într-o situaţie ‘disperată’, consideră ministrul elen al economiei

0

Situaţia Greciei ‘este destul de disperată’, a apreciat ministrul grec al economiei Michalis Chrysohoidis într-un interviu pentru un ziar german şi preluat de AFP.

‘Situaţia noastră este destul de disperată. Pentru că reducem într-o manieră de fiecare dată mai drastică venitul oamenilor /…/ Grecii resimt situaţia prezentă într-o manieră foarte dureroasă’, a declarat el pentru săptămânalul Die Zeit.

‘Când vom ajunge să vedem lumina de la capătul tunelului? Nu putem spune’, a adăugat Chrysohoidis în acest interviu. ‘Guvernul grec este complet izolat în ceea ce priveşte această politică de reformă. Opoziţia asigură că ar putea renegocia condiţiile noastre de creditare, în timp ce stânga radicală vrea ieşirea din UE /…/ Suntem singuri’, a explicat el.

Potrivit ministrului elen, ‘principala noastră problemă este cea a nesiguranţei’ alimentate de speculaţiile neîncetate din lumea întreagă cu privire la un faliment iminent al ţării. ‘O intrare în faliment a unei ţări din zona euro ar fi o catastrofă pentru că ea ar avea un efect de domino. Chiar şi numai pentru acest motiv, noi nu putem decide singuri asupra acestei probleme’, a explicat Chrysohoidis.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.