Iaşi: Şi-a ucis mama şi bunica

0
Un băiat de 17 ani, unul dintre elevii buni de clasa a XI-a de la Liceul „Garabet Ibrăileanu” din Iaşi, şi-a ucis mama şi bunica cu un cuţit, marţi seară, în vila în care locuiau, pe strada Haralambie Vasiliu, din cartierul rezidenţial I. C. Brătianu.

Agentul Alina Vezeteu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi, a declarat, că adolescentul suferă de afecţiuni psihice, el fiind internat până acum de patru ori la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola după ce în urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu schizofrenie.

„Echipa operativă sosită la locul incidentului a descoperit două cadavre, unul aparţinând unei femei de 48 de ani, celălalt al unei femei de 68 de ani. Din primele cercetări s-a descoperit că femeile au fost înjunghiate cu un cuţit”, a spus Vezeteu.

Potrivit procurorilor, băiatul şi-a strangulat mai întâi mama, Luminiţa Tecuţă, de 48 de ani, după care a înjunghiat-o de trei ori în piept.

Luminiţa Tecuţă era consilier la APIA Iaşi.

Furia băiatului s-a îndreptat ulterior şi asupra bunicii sale, atunci când bătrâna a încercat să îşi salveze fiica. Femeia a fost şi ea strangulată şi înjunghiată o singură dată.

După ce le-a omorât pe femei, băiatul a târât pe trepte corpul mamei sale până în baia de la parter, a aşezat-o în cadă şi a spălat cuţitul.

Speriat că a comis o crimă dublă, băiatul s-a spovedit la preotul paroh, după care a încercat să se sinucidă.

Preotul a fost cel care a anunţat crimele comise de băiat, prin serviciul 112.

„Adolescentul de 17 ani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Urmează a fi efectuată o expertiză psihiatrică pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii crimelor”, a declarat procurorul Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Călin Scripcaru, directorul Spitalului Universitar de Neuropsihiatrie Socola susţine că băiatul a declarat că nu şi-a mai luat medicaţia în ultimele zile. „Conştientizează fapta, o regretă. El susţine că a ajuns la acest gest întrucât nu era înţeles şi nu-i mai permiteau o convieţuire amiabilă”, a precizat prof. univ. dr. Călin Scripcaru.

În urmă cu doi ani, a fost comisă o crimă asemănătoare, motivată de conflictul dintre generaţii. Pe 12 iulie 2009, Teodosian Gherman, pe atunci în vârstă de 13 ani, elev eminent în clasa a VIII-a la Colegiul „C. Negruzzi” din Iaşi, şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan, furios fiind că nu a fost lăsat să plece de acasă.

După ce şi-a abandonat mama într-o baltă de sânge, băiatul şi-a dus sora mai mică, în vârstă de 5 ani, la un centru de primire a minorilor din comuna Vânători, susţinând că a găsit-o pe stradă. Angajaţii centrului au anunţat imediat poliţia, care l-a întrebat pe băiat de ce şi-a adus sora mai mică la centru.

El le-a răspuns calm poliţiştilor că şi-a omorât mama şi a considerat că nu este bine să îşi lase sora împreună cu mama moartă în casa plină de sânge.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.