Ion Iliescu: Ar trebui să ne propunem pentru guvernările imediate mărirea salariului minim spre 1.000 de lei

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, la TVR 3, că, din punctul său de vedere, guvernele viitoare imediate ar trebui să ia în calcul posibilitatea măririi salariului minim spre valoarea de 1.000 de lei.

„Cred că ar trebui să ne propunem din acest punct de vedere pentru guvernările imediate, o să discut cu ai noştri de la USL, să propunem ca program într-o perioadă cât mai scurtă pe măsură ce redresăm situaţia, să mărim salariul minin spre 1.000 de lei să fim măcar într-un raport cât de cât mai apropiat ( cu ţările din Europa – n.r.)”, a afirmat fostul preşedinte.

Ion Iliescu a subliniat faptul că România se confruntă, pe lângă problemele generate de criza mondială, cu „problemele guvernării, care nu se descurcă cu problemele proprii, inclusiv efectele crizei”.
„Noi, din păcate, nu privim lucrurile cu o viziune mai clară asupra proceselor care afectează societatea noastră şi, deci, se lucreză cu măsuri pompieristice. Măsurile de austeritate adoptate nu sunt măsuri anti-criză, sunt pro-criză”, a afirmat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a menţionat că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Clubului de la Bucureşti cu tema „Criza continuă. Ce este de făcut?” la care vor participa analişti economici şi economişti între aceştia fiind Daniel Daianu, Liviu Voinea şi Florin Georgescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.