La ce curs ne vom plăti ratele în euro până la finele anului

– Problemele din Uniunea Europeană vor menţine cursul leu/euro la un nivel de 4,3 – 4,35, dar nu este exclus să vedem chiar scăderi mai mari ale monedei naţionale, spun specialiştii.

Ce ar putea urma până la finele anului? „În România, este destul de greu de stabilit care este cursul de echilibru al leului în raport cu moneda europeană, tocmai pentru că piaţa locală este controlată de banca centrală”, a declarat, pentru EVZ, Radu Crăciun, director de investiţii la Eureko Pensii.

Radu Crăciun spune că există două scenarii posibile pentru evoluţia leului. „Dacă nu se întâmplă nimic extraordinar la nivel internaţional, cursul poate scădea spre 4,2 lei/euro. Scenariul mi se pare puţin probabil. Foarte probabil mi se pare că se va ajunge la o restructurare a datoriei Greciei, ceea ce va menţine presiunile de depreciere a leului„, crede Radu Crăciun.

BNR va lăsa leul să scadă până la acel nivel la care va considera cotaţia periculoasă pentru inflaţie. Scăderea creşterii din zona euro este de aşteptat să afecteze puternic economia locală, mai ales în 2012.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.