Monica Macovei: Am susţinut constant introducerea incompatibilităţii între calitatea de avocat şi cea de parlamentar

0

 Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, marţi, pe blogul personal, că a susţinut şi susţine în continuare introducerea incompatibilităţii între calitatea de avocat şi cea de parlamentar.

„Am susţinut constant – şi susţin în continuare – introducerea incompatibilităţii între calitatea de avocat şi cea de parlamentar, fiind şi iniţiatoarea, pe vremea când eram ministru al Justiţiei, a unui proiect de lege în acest sens”, a afirmat eurodeputatul PDL pe blogul personal.

Monica Macovei a făcut referire la decizia recentă a Curţii de Apel Bucureşti care a sancţionat-o pentru declaraţii politice şi a obligat-o să-i plătească senatorului PSD Dan Şova suma de 10.000 de lei, precizând că va face recurs.

‘Astăzi (marţi – n.r.), Curtea de Apel Bucureşti m-a sancţionat pentru declaraţii politice şi m-a obligat să-i plătesc lui Dan Şova 10.000 RON. În urma cu aproape doi ani de zile Dan Şova, deputat PSD, m-a acţionat în judecată pentru că am spus ceea ce relatase deja presa: avocatul Dan Şova, ca şi prietenul lui Ponta, a avut contracte cu statul şi a câştigat bani publici. Mulţi! A pierdut procesul în instanţă de fond, care a reţinut că nu sunt întrunite elementele răspunderii civile. Acum Curtea de Apel Bucureşti i-a admis apelul. Voi face recurs”, a afirmat Monica Macovei.

Eurodeputatul PDL a menţionat că mass-media a scris „în repetate rânduri despre avantajele parteneriatului cu Victor Ponta, şi anume creşterea substanţială a veniturilor casei de avocatură ‘Şova şi asociaţii’, după ce Ponta i s-a alăturat”.

„Numai un exemplu: în anii 2007-2008, ‘Şova şi asociaţii’ a obţinut circa 5,6 milioane RON de la companii din judeţul Gorj, în perioada anterioară şi, mai ales, pe parcursul relaţiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj şi avocatul Victor Ponta.

(…) Ceea ce a scris presa despre parteneriatul Ponta-Şova nu a făcut decât să-mi întărească această convingere: parlamentarii nu trebuie să profeseze că avocaţi. Pe scurt, am pus cu bună-credinţă în discuţie o chestiune de interes public. Mă gândesc ca mâine (miercuri – n.r.) şi joi la MTI şi Harvard, unde am fost invitată, să relatez despre cum au câştigat Ponta şi Şova bani publici din contracte cu statul în contextul discuţiei despre incompatibilităţi şi buna guvernare”, a mai spus Monica Macovei pe blogul personal.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.