Nunta cu parfum de scandal a bogatei ducese de Alba

Aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din Spania, bogata ducesă octogenară de Alba, urmează să se căsătorească miercuri, la Sevilla, cu un funcţionar mai mic decât ea cu 25 de ani, după ce a depăşit ostilitatea celor şase copii ai ei, împărţindu-le averea fabuloasă, scrie AFP.

Numai familia şi câţiva prieteni apropiaţi – între 30 şi 60 de invitaţi – vor participa la ceremonia de la capela palatului Las Duenas, construit în secolele al XV-lea şi al XVI-lea în centrul oraşului Sevilla, potrivit presei spaniole.

Celebră pentru părul ei alb ondulat şi limba ascuţită, care face adeseori deliciul presei mondene, ducesa a anunţat că vrea să se mărite cu Alfonso Diez, 60 de ani, „în cea mai strictă intimitate”. Presa va trebui să se oprească astfel la porţile palatului.

Numai fotograful ducesei îi va putea imortaliza la ceremonie pe Maria del Rosario Cayetana Fitz-James-Stuart, 85 de ani, în rochia de mireasă creată de spaniolii Victorio&Lucchino. Croitorii au ieşit marţi mulţumiţi din palat, după ultima probă.

„Totul merge bine, ducesa este foarte fericită”, au declarat ei ziariştilor. Refuzând să dea amănunte despre rochia pe care a văzut-o „doar” ducesa, ei au dezvăluit totuşi că florile pentru ceremonie sunt roz şi albe.

Văduvă de două ori, mireasa octogenară astăzi s-a măritat prima oară la Sevilla, în 1947. Averea ei este estimată de presă între 600 de milioane şi 3,5 miliarde de euro. Pentru a pune capăt opoziţiei celor şase copii ai ei faţă de căsătorie, ducesa s-a hotărât în luna iulie să-şi împartă bunurile.

Convinsă că logodnicul n-a fost atras de bani, ea afirma într-un interviu apărut în revista Hola!: „Mi-a spus de la început că s-a îndrăgostit nu de titluri, ci de femeia care le deţine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.