EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Poduri de teatru

0
Ediţia din 2011 – PODURI DE TEATRU (12 – 15 octombrie) îşi propune să marcheze 20 de ani de la Podul de Flori de pe Prut şi să aducă la Chişinău cele mai bune spectacole-monodramă din spaţiul românesc, punând alături în scenă actori din România şi Moldova, informează Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău.

PODURI DE TEATRU este reluarea şi dezvoltarea festivalului internaţional de monodrame ONE MAN SHOW, care s-a ţinut la Chişinău între anii 1999 şi 2003, fondator al căruia este Dumitru Fusu. Festivalul are loc permanent toamna în ajunul hramului Chişinăului şi este finanţat de municipalitatea oraşului Chişinău. Fiecare ediţie are o temă bine definită.

În festival vor fi jucate nouă spectacole: patru din România şi cinci din Moldova.

Din România va veni Marcel Iureş cu spectacolul Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă în montarea lui Alexandru Dabija. Marcel Iureş vine pentru prima dată la Chişinău în calitate de actor de teatru cu toate că filmele lui realizate la Hollywood : Pacificatorul, jucând alături de George Clooney şi Nicole Kidman, Misiune imposibilă, cu Tom Cruise ca partener, şi Interviu cu un vampir, avându-i ca parteneri pe Brad Pitt şi Tom Cruise, sunt bine cunoscute publicului.

Actriţa Alina Berzunţeanu, prezintă un spectacol de teatru-film Nouă grade la Paris. Alina Berzunţeanu, ca şi Marcel Iureş, este cunoscută mai mult datorită rolurilor în cinema, în mod special Moartea domnului Lăzărescu, cu care s-a bucurat de atenţia festivalurillor de film, şi în mod special cel de la Cannes.

Cristina Cassian cu rolul ei senzaţional din Amalia respiră adânc de Alina Nelega, cu care a fost distinsă cu premiul UNITER pentru debut.

Cel de-al patrulea este un spectacol de club care vine din alt capăt de ţară, de la Arad şi o are ca protagonistă pe tânăra şi foarte talentata Giorgiana Elena Popan. Spectacolul ei Eficienţa abordează generos şi comic tema modernă a funcţionarului de astăzi în angrenajul lumii moderne.

Din Moldova participă spectacolele pe texte autohtone. Aşa sunt şi spectacolele româneşti: Andrei Sochircă cu un text de Eugen Cioclea, Doriana Talmazan cu un performance de Nicoleta Esinencu, Alexandru Pleşca cu un spectacol după textul lui Mitos Micleusanu şi Florin Braghiş, Mihai Fusu cu un spectacol după poezia din Transnistria. Iurii Andriuşcenko, de la teatrul de limbă rusă Anton Cehov, nu aduce o piesă naţională, dar în schimb povesteşte istoria cântareţului rus Vertinskii care, emigrând după revoluţia rusă, se stabileşte un timp în România interbelică.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.