EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Premierul Emil Boc: Agricultura este practic una dintre şansele României de modernizare şi dezvoltare

0

Agricultura este practic una dintre şansele României de modernizare şi dezvoltare, a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea unei fabrici de sisteme de micro-irigaţii în localitatea prahoveană Ariceştii Rahtivani.

Subliniind faptul că România are capacitatea de a hrăni 80 de milioane de oameni, premierul a arătat că agricultura reprezintă un domeniu de maxim interes pentru Guvern şi că, pentru a deveni o ţară exportatoare de produse agroalimentare, este nevoie de modernizarea sistemului de irigaţii.

„Investiţia pe care o realizează aici la Ploieşti este extrem de bine venită din cel puţin două motive. În primul rând, domeniul – micro-irigaţiile, agricultura -, adică un domeniu de maxim interes pentru România şi pentru Guvern. Agricultura este practic una dintre şansele României de modernizare şi dezvoltare.

România are o capacitate de a hrăni 80 de milioane de oameni. Încă România, din nefericire, importă cele mai multe produse agroalimentare. Pentru a transforma România într-o ţară exportatoare de produse agroalimentare, avem nevoie şi de modernizarea sistemului de irigaţii pentru a nu mai fi dependenţi de vreme, de ploaie, astfel încât să putem realiza culturile pe care le putem avea la timp şi de o calitate pe care ne-o dorim”, a explicat Emil Boc.

De asemenea, primul-ministru a calificat componenta referitoare la irigaţii drept „una dintre cele mai importante provocări ale Guvernului” în domeniul agriculturii.

„Agricultura nu are riscul delocalizării, adică să plece această investiţie în altă parte. Ea este şi va rămâne întotdeauna aici. Depinde de noi să ştim să o facem eficientă, iar componenta irigaţiilor este una dintre cele mai importante provocări pe care le are Guvernul în acest domeniu”, a mai spus Emil Boc.

Şeful Executivului a participat, miercuri, la inaugurarea unei fabrici de sisteme de micro-irigaţii la Ariceştii Rahtivani, o investiţie în valoare de 20 de milioane de euro.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.