Rusia: Flacăra veşnică a unui monument, stinsă pentru neplata facturii la gaz

Flacăra veşnică a unui monument din Vladivostok (Extremul Orient rus), stinsă timp de mai multe zile din cauza neplăţii facturilor la gaz, a fost reaprinsă miercuri, abia după ce preşedintele rus şi-a exprimat indignarea, relatează portalul Gazeta.

Flacăra veşnică în memoria victimelor Flotei ruse în Pacific din timpul celui de-al doilea război mondial fusese stinsă întrucât Ministerul rus al Apărării nu achitase de mai multe luni o factură la gazul pentru instalaţiile sale locale.

‘Flacăra de la memorial a fost stinsă pentru că Flota datora companiei de livrare a gazului suma de 87.000 de ruble (peste 3.200 de euro). Structurile financiare ale Ministerului Apărării au întârziat cu plăţile’, a precizat căpitanul Roman Martov, purtător de cuvânt al flotei, citat de RIA Novosti.

Citeste si:  Topul mondial al scumpirilor

Evenimentul a stârnit indignarea preşedintelui rus Dmitri Medvedev, care a cerut pedepsirea responsabililor.

‘Trăim într-o epocă în care toate deciziile trebuie să fie motivate economic, dar nu trebuie să adoptăm decizii imorale’, a reproşat Dmitri Medvedev.

‘Cer guvernului şi guvernatorului regiunii Primorie să descopere ce s-a întâmplat şi să-i pedepsească pe cei care au făcut acest gest’, a adăugat liderul de la Kremlin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close