EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Salonul Inventika şi Salonul Cercetării şi-au deschis porţile

0

Saloanele Inventika şi Cercetării şi-au deschis miercuri porţile la Complexul Expoziţional ROMEXPO în organizarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). Cele două saloane se desfăşoară în perioada 5-8 octombrie.

„Peste 300 de invenţii, dintre care 200 româneşti, sunt prezente la cea de-a XV-a ediţia a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi ‘Inventika'”, a declarat  organizatorul salonului, Camelia Marinescu.

De asemenea, sunt prezente la Salonul Cercetării 200 de produse noi, tehnologii şi servicii româneşti în acest domeniu.

„Cele două saloane sunt un prilej de bilanţ la care putem vederea rezultatele concrete ale activităţii de cercetare şi idei concrete propuse de oameni care identifică probleme şi găsesc soluţii inovative”, a afirmat cu prilejul deschiderii saloanelor preşedintele ANCS, Dragoş Ciuparu.

Potrivit acestuia, organizarea simultană a celor două saloane îi pune pe inventatori şi cercetători faţă în faţă cu industria reprezentată prin importante firme producătoare româneşti şi străine.

La Salonul Inventika sunt prezente vehiculul subacvatic autonom, diferite produse fără gluten, ecrane antiradiaţie pentru telefoanele mobile, dispozitive de deplasare cu consum minim de carburant sau energie electrică ale inventatorului Iustin Capră, solniţa electrică, capcana pentru şoareci, ciocanul românesc cu coadă telescopică şi jucăria fantezie, toate ale inventatorului Ion Vâlcu.

Salonul Inventika beneficiază de susţinerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Inventatorii participanţii beneficiază de sprijinul profesional şi competent al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci-OSIM Bucureşti.

Continuând iniţiativa din anul precedent, în Salonul Inventika 2011 a fost organizată o secţiune dedicată tinerilor inventatori, grupaţi în ‘Salonul Tinerilor Inventatori’, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie şi realizat în colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). Se urmăreşte astfel încurajarea tinerilor elevi şi studenţi români să creeze, să inventeze şi mai ales stimularea lor de a-şi prezenta realizările, atât în faţa specialiştilor, cât şi în faţa presei, a publicului vizitator.

Jurizarea invenţiilor va fi făcută de un juriu internaţional, care va decide câştigătorii premiilor. Pe perioada salonului vor fi organizate o serie de conferinţe, workshopuri, mese rotunde şi prezentări, cu scopul de a oferi inventatorilor mediul propice să îşi facă cunoscute invenţiile şi să realizeze contactele utile în vederea încheierii de parteneriate.

Pentru invenţiile selectate ca participante de Comisia de Manifestări Ştiinţifice şi Expoziţionale a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, organizatorii suportă costurile de închiriere a suprafeţei expoziţionale şi pentru construcţie standuri, costurile privind publicarea invenţiei în catalogul oficial al salonului şi cele de jurizare.

Cu prilejul acestor două evenimente expoziţionale se va desfăşura şi ‘Forumul Inovării 2011’. Această manifestare internaţională constituie o platformă de dezbatere a problemelor inovării şi va avea loc în zilele de 6 şi 7 octombrie, la Sala Brâncuşi a Romexpo.

Forumul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratului General pentru Întreprinderi şi Industrie, precum şi a lui Sven Schade, care a coordonat RIS-Strategia de Inovare Regională în România. Grupul de experţi prezenţi la lucrările evenimentului vor prezenta stadiul politicilor în contextul Strategiei Europa 2020 – ‘Uniunea Inovării’ şi Strategiei Dunării, documente programatice ale politicii europene, recent lansate

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.