EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Samsung cere interzicerea vânzării Apple iPhone 4S în Franţa şi Italia

0
Compania Samsung a anunţat, miercuri, că va solicita ordine preliminare de interdicţie împotriva vânzării modelului Apple iPhone 4S pe pieţele din Franţa şi Italia.

Cererile de interzicere preliminară din cele două ţări fac referire la două încălcări de patente ce privesc tehnologia de telecomunicaţii wireless, respectiv standardele Wideband Code Division Multiple Access /WCDMA/ pentru handseturile mobile 3G.

Potrivit producătorului sud-coreean, tehnologia în cauză este esenţială pentru funcţionarea optimă a reţelelor şi dispozitivelor telecom, şi consideră că încălcarea acesteia de către Apple este prea gravă şi că vânzarea lui iPhone 4S ar trebui interzisă.

Decizia celor de la Samsung survine după ce în primăvara acestui an, Apple a acuzat compania asiatică de plagiat în cazul terminalelor Galaxy. În acest sens, producătorul american a depus plângere împotriva Samsung la un tribunal american, şi susţine că inginerii asiatici au plagiat flagrant atât forma produsului, cât şi soluţiile tehnice utilizate.

La jumătatea lunii august, un tribunal german a interzis grupului sud-coreean să vândă tableta sa informatică Galaxy în Uniunea Europeană, cu excepţia Olandei.

Purtătoarea de cuvânt a Apple, Kristin Huguet, a confirmat că un tribunal din oraşul Dusseldorf a eliberat o interdicţie temporară împotriva tabletei Galaxy Tab 10.1. Deocamdată, nu este clar de ce ordinul nu a inclus şi Olanda.

Samsung Electronics, cea mai mare companie tehnologică din Asia din punct de vedere al veniturilor, a anunţat că va face recurs la decizia tribunalului german. Samsung este de asemenea cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie şi televizoare şi al doilea producător mondial de telefoane mobile.

Samsung Electronics Co., Ltd, lider global în media digitale şi tehnologii de convergenţă digitală, a raportat, în 2010, vânzări consolidate de 135,8 miliarde dolari.

Compania are aproximativ 190.500 de angajaţi în 206 de birouri din 68 de ţări, fiind alcătuită din opt divizii principale de afaceri: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor şi LCD.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.