A murit STEVE JOBS, fondatorul APPLE!

0

Compania americană din domeniul tehnologiei computerelor Apple a anunţat miercuri seara decesul binecunoscutului său ex-CEO Steve Jobs, cofondator al firmei în 1976 şi care a predat ştafeta la 24 august.

Compania americană din domeniul tehnologiei computerelor Apple a anunţat miercuri seara decesul binecunoscutului său ex-CEO Steve Jobs, în vârstă de 56 de ani, cofondator al firmei în 1976 şi care s-a ocupat de lansarea produselor de vârf ale firmei, de la Mac la Ipad, transmite AFP.

„Suntem profund întristaţi să vă anunţăm că Steve Jobs a murit astăzi’, se afirmă într-un scurt comunicat al consiliului de administraţie al companiei.”Caracterul strălucitor, pasiunea şi energia lui Steve au fost sursa pentru nenumărate inovaţii care ne îmbogăţesc şi îmbunătăţesc vieţile tuturor’, adaugă grupul californian.

Steven Paul Jobs s-a născut la 24 februarie 1955, la San Francisco (California), şi era suferind de mai mulţi ani din cauza unor grave probleme de sănătate. În 2004 a fost atins de o formă rară de cancer al pancreasului, iar în 2009 a fost supus unui transplant de ficat.

La 24 august, Apple a anunţat demisia lui Steve Jobs, fiind înlocuit de Tim Cook, la acea dată director operaţional al companiei. Într-o scrisoare adresată conducerii şi”comunităţii’ Apple, Jobs a menţionat că doreşte să rămână preşedinte al consiliului de administraţie.

Deşi s-a aflat oficial în concediu medical cu începere din luna ianuarie, Jobs a apărut în public ca să anunţe noi produse sub marca Apple. El a revenit pentru scurt timp, în luna martie, pentru a dezvălui cea mai recentă versiune a iPad, iar ulterior pentru a participa la o cină informală găzduită de preşedintele Barack Obama pentru liderii din IT, în Silicon Valley.

‘Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă umană extraordinară’, a scris Tim Cook într-un e-mail adresat miercuri seara angajaţilor companiei şi dat publicităţii.
‘Steve lasă în urma lui o companie pe care numai el putea să o creeze, iar spiritul lui va fi pentru totdeauna la baza Apple’, a continuat el.

Steve Jobs a cofondat societatea, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985 într-o perioadă de aprige dispute interne pentru putere ce au periclitat însăşi existenţa firmei până la revenirea sa la conducere, în 1997.

Ulterior, s-a ocupat de lansarea produselor de marcă ale companiei simbolizată de”mărul muşcat’, de la calculatorul iMac la tableta iPad, alături de dispozitive media portabile iPod sau telefonul multifuncţional iPhone a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.

‘Steve a murit astăzi în pace înconjurat de familia sa’, a precizat familia lui într-un comunicat separat.

‘În viaţa publică, Steve era cunoscut ca un vizionar. În viaţa particulară, şi-a îndrăgit familia’, se mai precizează în document.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.