Complexul hotelier Mamaia a fost vândut la aproape 2,5 milioane de euro

0

Complexul hotelier Mamaia a fost vândut, la licitaţie, unei persoane fizice, contra sumei de 2,48 milioane de euro, informează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Potrivit unui comunicat al MDRT, noul proprietar este Iordache Silviu, din Bucureşti, care a achiziţionat complexul hotelier aflat în patrimoniul societăţii Mamaia în urma unei licitaţii deschise, el fiind singurul care a depus ofertă.

Plata integrală a celor aproape 2,5 milioane de euro se face în 10 zile calendaristice de la data semnării contractului de vânzare – cumpărare. Garanţia de participare, care se constituie avans la contract, a fost de 400.000 de euro.

Contractul de vânzare – cumpărare va cuprinde o clauză prin care cumpărătorul este obligat să menţină activul în circuitul turistic.Anterior acestei licitaţii, complexul hotelier Mamaia a mai fost scos la vânzare în cinci şedinţe de licitaţie, fără a se găsi cumpărători.

Complexul hotelier este situat în centrul staţiunii Mamaia, fiind compus dintr-un teren în suprafaţă de 2.248 metri pătraţi şi construcţii, respectiv Hotelul Mamaia, restaurant şi două terase.

Hotelul este dispus pe P+1E,  are o capacitate de 66 locuri de cazare, distribuite astfel: 16 camere duble, şapte apartamente cu două dormitoare şi un apartament cu trei dormitoare. Complexul este clasificat la cinci stele. Dotările sunt: săli de conferinţă, bar, salon de coafură, masaj, jacuzzi, saună.

Vânzarea complexului hotelier Mamaia face parte din acţiunile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de privatizare a activelor pe care statul le mai deţine în sectorul de turism, astfel încât acestea să poată beneficia de investiţiile necesare dezvoltării şi creşterii competitivităţii acestora. În această perioadă au mai fost oferite la vânzare şi alte active, iar anunţurile de vânzare pot fi vizualizate pe site-ul MDRT.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.