EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Fabrică de sisteme de micro-irigaţii, construită cu 20 de milioane de euro în apropiere de Ploieşti

0
O investiţie de 20 de milioane de euro într-o fabrică de sisteme de micro-irigaţii a fost inaugurată, miercuri, la Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti Fabrica de 12.900 de metri pătraţi va avea iniţial 35 de angajaţi, incluzând personal de conducere, asamblori de linie, designeri şi tehnicieni, urmând ca, până în 2013, numărul acestora să ajungă la 100.Fabrica din România va produce sisteme de micro-irigaţii pentru cultivatorii de legume, de terenuri agricole, livezi şi podgorii din Europa, din Orientul Mijlociu şi Africa (regiunea EMEA).

„Este un moment important pentru investiţiile şi locurile de muncă în zonă şi în România. Investiţia pe care o realizează aici la Ploieşti este extrem de bine venită din cel puţin două motive. În primul rând, domeniul- microirigaţiile, agricultura-, adică un domeniu de maxim interes pentru România şi pentru Guvern. Agricultura este practic una dintre şansele României de modernizare şi dezvoltare.

România are o capacitate de a hrăni 80 de milioane de oameni. Încă România, din nefericire, importă cele mai multe produse agro-alimentare. Pentru a transforma România într-o ţară exportatoare de produse agro-alimentare, avem nevoie şi de modernizarea sistemului de irigaţii pentru a nu mai fi dependenţi de vreme, de ploaie, astfel încât să putem realiza culturile pe care le putem avea la timp şi de o calitate pe care ne-o dorim”, a declarat premierul Emil Boc.

„România îşi menţine politica cotei unice de 16% care reprezintă un important stimulent pentru atragerea investiţiilor autohtone şi străine şi continuă politica de acordare a ajutoarelor de stat pentru investitorii care creează locuri de muncă şi realizează investiţii substanţiale în România.

Aici, această investiţie de 20 de milioane de euro care va crea peste 100 de locuri de muncă beneficiază în timp de un sprijin din partea statului de aproximativ 8 milioane de euro, sub rezerva realizării acestei investiţii. E o dovadă a faptului că Guvernul e deschis să sprijine investitorii serioşi”, a mai adăugat primul ministru.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.