EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Guvernul spaniol recunoaşte că nu vor putea fi respectate previziunile de ocupare a locurilor de muncă

0

Înaintea lansării oficiale a campaniei electorale dinaintea alegerilor generale din 20 noiembrie, cele mai recente cifre ale şomajului, corespunzătoare lunii septembrie, din nou în creştere, pun în dificultate actualul guvern socialist, care recunoaşte că, de acum, nu vor putea fi respectate previziunile de creare de locuri de muncă pentru anul acesta.

Cotidienele spaniole de miercuri (05 octombrie 2011) semnalează faptul că datele ar anunţa un nou val al crizei în Spania, deşi, pe de altă parte, guvernul consideră că o parte din vina creşterii numărului persoanelor rămase fără un loc de muncă o au executivele regionale din comunităţile autonome spaniole unde au fost impuse reduceri şi planuri de austeritate.

Previziunile oficiale se prăbuşesc, cu peste 95.000 de noi şomeri, scrie cotidianul El Pais, adăugând că Ministerul spaniol al Muncii şi Imigraţiei se confruntă cu cele mai proaste cifre ale şomajului, din ultimii 15 ani.

Cotidianul menţionat mai remarcă şi faptul că poziţia guvernului aduce în discuţie reducerile aplicate în unele comunităţi autonome spaniole în domenii atât de sensibile, cum sunt educaţia sau învăţământul.

Rata şomajului înregistrată în luna septembrie confirmă faptul că Spania va intra în recesiune, scrie cotidianul El Mundo. Guvernul recunoaşte acum că nu vor putea fi respectate previziunile de ocupare a locurilor de muncă pentru acest an, iar ministrul spaniol al muncii, Valeriano Gómez, a admis la rândul lui faptul că „ultimul trimestru al anului va fi mai rău”, notează ziarul.

Cotidianul ABC scrie pe prima pagină că peste 4,2 milioane de şomeri aşteaptă alegerile generale din 20 noiembrie. În plină perioadă de precampanie electorală, relatează cotidianul menţionat, în Spania se înregistrează cea mai proastă cifră a şomajului din întreaga sa istorie.

Aproximativ un milion şi jumătate de familii trăiesc fără niciun venit sau vreun ajutor de şomaj. Spaniolii sunt cuprinşi de pesimism, pentru că de acum cred că măsurile lui Zapatero sunt inutile, iar în tot acest timp, guvernul caută scuze, mai scrie ABC.

Executivul, notează ziarul, consideră că noul record de şomeri se datorează reducerilor făcute în comunităţile autonome spaniole.

Guvernul recunoaşte că nu ştie când nu va mai creşte rata şomajului şi dă vina pe comunităţile autonome spaniole, relatează La Razon. Şi acest cotidian scrie despre cei 4.226.744 de spanioli care caută de lucru, din care 1.400.000 supravieţuiesc fără să primească niciun fel de subvenţie sau ajutor pentru şomaj.

Guvernul agită apele în comunităţile autonome spaniole, învinovăţindu-le de şomaj, scrie şi cotidianul catalan El Periodico despre aceeaşi situaţie.

Acesta precizează că, în vreme ce Ministerul spaniol al Muncii atribuie o bună parte a şomajului reducerilor din comunităţile autonome spaniole, guvernul regional catalan consideră teza greşită, iar principala formaţiune de opoziţie, Partidul Popular, acuză executivul că este în continuare iresponsabil.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.