Hai să dăm mână cu mână, să-l fraierim pe ăla cu Astra Română!

– Cinci proprietari de maşini de lux, achiziţionate în leasing, printre care şi un fost director Vodafone, au fost reţinuţi la Poliţia Capitalei. Aceştia sunt acuzaţi că, prin 13 intermediari (reţinuţi şi ei), şi-au vândut limuzinele de lux în Orientul Mijlociu, iar apoi le declarau furate pentru a încasa şi poliţele de asigurare pentru respectivele autovehicule. Anchetatorii spun că prejudiciul creat firmelor de asigurări este de sute de mii de euro, relatează Ziare.ro

Printre cei implicaţi în acestă „afacere” se află nume grele din industria asigurărilor dar şi cea unei reţele importante de telefonie mobilă. Lee Wilkins, cetăţean britanic şi fost Senior Manager la Vodafone România a fost audiat miercuri şi reţinut pentru 24 de ore pentru că a pretins în fals că este parte vătămată într-un caz de furt, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit specialiştilor în head-hunting, salariul acestuia ajungea undeva pe la 4.000 de euro. Pentru alte patru persoane – pretinşii hoţi ai maşinilor declarate furate – au fost emise ordonanţe de reţinere pentru complicitate la înşelăciune. Totodată, procurorii fac cercetări cu privire la trei persoane, angajaţi ai firmei de asigurări Astra, preşedintele Astra şi doi angajaţi.

ROMÂNIA LIBERĂ prezintă şi modul de operare al acestei reţele. Cumpărau în leasing autoturisme de lux cu preţuri de peste 50.000 de euro, fabricau copii după actele şi cheile originale, iar ulterior maşina era trimisă, prin intermediar, în ţări din Orientul Mijlociu, în special Siria şi Irak. Intermediarul primea atât actele şi cheile originale, cât şi copiile acestora (dacă intermediarul nu avea posibilitatea să realizeze copiile acolo). Siria şi Irak au fost alese pentru că autorităţile din aceste ţări nu acceptă extrădări şi comisii rogatorii pentru completarea probaţiunii.

Se proceda la vânzarea maşinii, iar intermediarii se întorceau în România cu cheile şi actele originale. Proprietarul reclama furtul şi rămâneau cu jumătate din suma încasată, fără a mai plăti restul ratelor la firma de leasing. Informaţiile dovezile au fost obţinute cu ajutorul SRI. Dezmembrarea reţelei, mai anunţă ROMÂNIA LIBERĂ, a început cu depistarea unui intermediar şi a unui realizator de copii după actele unei limuzine furate. Prin monitorizare (filaj, interceptări, agenţi acoperiţi) s-a reuşit depistarea şi probarea altor patru cazuri.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.