Kelemen Hunor: UDMR este de acord cu comasarea alegerilor

0
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Arad, că UDMR susţine comasarea alegerilor, apreciind că acest lucru va fi benefic din punctul de vedere al economiilor bugetare ce se vor realiza.

Kelemen Hunor a precizat că va accepta demararea unor discuţii cu privire la o reorganizare administrativ-teritorială a României abia după alegerile de anul viitor, apreciind că o discuţie în acest sens nu este oportună, cel puţin acum.

Privitor la proiectul de revizuire a Constituţiei, în forma prezentată şi susţinută de preşedintele Traian Băsescu, preşedintele UDMR a susţinut că formaţiunea sa doreşte clarificarea anumitor prevederi din acest proiect.

‘După cum am mai spus, suntem de acord cu anumite prevederi, iar cu altele nu. De altfel, UDMR a depus anumite amendamente la proiectul de revizuire a Constituţiei. Oricum, nu vom susţine reducerea numărului de parlamentari şi nici Parlamentul unicameral’, a mai spus Kelemen Hunor, exprimându-şi totodată îndoiala că se va realiza o majoritate de două treimi, în Parlament, pentru amendarea Constituţiei.

Kelemen Hunor este prezent, joi, la Arad, pentru a lua parte la manifestările prilejuite de împlinirea a 162 de ani de la executarea celor 13 generali martiri, capi ai Revoluţiei de la 1848-1849 din Ungaria.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.