EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

MB: Londra se transformă într-un Johannesburg al erei apartheidului

0

Elevii din Londra au ajuns să înveţe în „ghetouri”, în condiţiile în care şcolile din centrul oraşului sunt din ce în ce mai divizate rasial, a avertizat un cunoscut director de instituţie de învăţământ, citatîn ediţia de marţi (04 octombrie 2011) a The Daily Telegraph.

Potrivit lui David Levin, directorul şcolii private City of London School, unele părţi din oraş au început să semene cu Africa de Sud în era apartheidului, cu elevii albi şi de culoare separaţi de la o vârstă fragedă.

Levin a precizat că a crescut în Africa de Sud „unde apartheidul a fost impus, iar oamenii trebuiau să trăiască în zone diferite”.

El a insistat că Marea Britanie se transformă într-o „societate siloz”, pe măsură ce mulţi tineri nu părăsesc niciodată locuinţele sociale în care trăiesc şi nici nu se amestecă cu copii provenind din medii rasiale şi religioase diferite.

Comentariile sale, subliniază The Daily Telegraph,vin pe fondul unei îngrijorări continue cu privire la segregarea apărută între comunităţile din centrul oraşelor.
Pe de altă parte, segregarea din sistemul de învăţământ a fost considerată drept una dintre cauzele fundamentale ale tulburărilor care au zguduit părţi din nordul Angliei cu 10 ani în urmă.

Spre exemplu, un raport recent a constatat că şcolile din localitatea Oldham – una dintre cele mai „fierbinţi” puncte din Regatul Unit – sunt încă în mare măsură divizate rasial.

Peste 8 din 10 elevi din Bangladesh şi Pakistan învaţă în şcoli unde mai puţin de 20% dintre copii sunt albi, a fost dezvăluit.

În unele părţi din „Inner London” /nume dat unui ansamblu de cartiere centrale din Londra/, printre care cartierul Tower Hamlets, din estul Londrei, peste 8 din 10 copii vorbesc engleza ca a doua limbă.

„Sunt din ce în ce mai alarmat de modul în care Londra este împărţită în ghetouri”, a declarat Levin. „Suntem pe cale de a deveni o societate siloz”, a explicat directorul de şcoală cu ocazia reuniunii anuale a Conferinţei Directorilor şi Directoarelor, care reuneşte reprezentanţii a 250 de şcoli independente.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.