EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Michelle Obama către Secret Service: „Mie doar să-mi spuneţi când şi unde să fug”

0
Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, s-a aflat miercuri într-una din rarele vizite la sediul Serviciului Secret /Secret Service/, unde a aruncat o privire asupra mecanismului complicat ce asigură protecţia familiei sale, dar şi asupra pericolelor implicate de această misiune, relatează joi portalul www.politico.com.

După un tur de o oră, soţia preşedintelui a descris activităţile zilnice ale Secret Service ca „destul de înfricoşătoare”.

„Tot ce pot spune, după micul meu tur, este că ignoranţa este o binecuvântare”, a declarat ea mulţimii de angajaţi strânse în sala de conferinţe pentru a o auzi. „Pur şi simplu nu vreau să ştiu. Aveţi voi grijă de toate. Mie doar să-mi spuneţi când şi unde să fug”, a continuat Prima Doamnă râzând.

Michelle Obama – care a vorbit în interviuri despre constrângerile de a trăi într-o „bulă” prezidenţială şi de a fi supravegheat în orice moment – a mai spus că agenţii Secret Service de la Casa Albă au devenit ca şi membri ai familiei în ultimii doi ani şi jumătate.

Ba chiar, Prima Familie s-a obişnuit atât de mult cu agenţii în jurul casei, încât uneori se stârnesc mici certuri pentru cine primeşte un agent sau altul pentru diferite ieşiri. „L-ai luat pe Scott!”, a povestit Michelle că fiica cea mică, Sasha, îi reproşează surorii ei Malia. „L-ai luat pe Scott? Nu e cinstit”, vine alteori replica Maliei. Prima Doamnă a mai spus că înţelege acest sentiment. „Îi spun acelaşi lucru lui Barack – „De ce o iei pe Beth?”. E conversaţie de cină”, a povestit ea.

Vorbind serios, Michelle Obama i-a lăudat pe agenţi pentru munca lor, precizând că atât ea, cât şi preşedintele cred că Secret Service „este întotdeauna 100% în prima linie”.

Directorul agenţiei, Mark Sullivan, i-a mulţumit soţiei preşedintelui pentru vizita „care înseamnă atât de mult pentru noi”, şi pentru „felul în care i-a tratat pe angajaţii organizaţiei”.

O vizită a Primei Doamne la sediul Secret Secret este un eveniment neobişnuit, a afirmat Ed Donovan, purtător de cuvânt al agenţiei. „S-a întâmplat, dar nu este ceva regulat”, a explicat el.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.