Mircea Sandu, audiat la DNA în dosarul corupţiei din arbitraj

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost audiat, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în calitate de martor, în dosarul corupţiei din arbitraj în care fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Vasile Avram a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Tot miercuri la sediul DNA s-au prezentat fostul arbitru Constantin Zotta, în prezent preşedinte al clubului FC Vaslui, Constantin Ştefan, secretar al CCA şi George Ionescu, membru al CCA.

„La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu-Mureş – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Târgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan”, susţine DNA.

Potrivit procurorilor, Vasile Avram s-a deplasat la Târgu Mureş cu un elicopter pus la dispoziţie de omul de afaceri Sorin Ţerbea, sponsor al echipei FCM Târgu Mureş. După meci, Sorin Ţerbea i-a dat unui apropiat de-al său, Vasile Constantin Chiorean, un plic în care se aflau 19.000 de euro. Acesta s-a întâlnit la hotelul President, ce îi aparţine lui Sorin Ţerbea, cu pilotul elicopterului, Nicolae Iacobescu, care avea misiunea să îi dea banii lui Vasile Avram.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, pe 25 septembrie, mandate de arestare preventivă de 29 de zile pe numele preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.