EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Pelerina care te face invizibil: există, însă funcţionează doar sub apă – vezi VIDEO

0

Dispozitive care să facă oamenii sau lucrurile „să dispară” au fost create în diferite forme, de la haine de iarnă la tancuri de luptă, însă nici un model nu a funcţionat aşa cum s-a sperat. Un nou clip video este însă cea mai uluitoare demonstraţie de până acum, prezintă Daily Mail

În imagini apar mai multe filamente transparente de carbon, făcute să dispară prin încălzire. Efectul se datorează refracţiei treptate a luminii în straturi de aer cu densităţi diferite, fenomen optic numit, mai simplu, miraj. Este asemănător cu ceea ce se întâmplă  atunci când aerul cald de deasupra pământului „reflectă” o imagine a cerului care induce iluzia de apă, exact ceea ce se întâmplă cu imaginaţia călătorilor însetaţi din deşert.

„Această descoperire remarcabilă sugerează posibile aplicaţii pentru pelerine invizibile”, au declarat, într-un comunicat, cercetătorii de la Universitatea din Dallas.

Cercetătorii au scris în revista „Nanotechnology” că nanotuburile de carbon pot fi încălzite extrem de rapid creând „un gradient de căldură”  ascuţit, asemănător cu un stat de aer încălzit deasupra solului.

Nanotuburile de carbon sunt o formă de carbon realizată de om care formează „tuburi de carbon asemănătoare firelor de păr” care pot fi de milioane de ori mai lungi decât diametrul lor.
Nanotuburile sunt realizate din tuburi laminate de grafen, coli de carbon groase cât un atom.

Uneori sunt folosite în componenţa bicicletelor sau a smoalei rezistente, dar materialul are de asemenea şi calităţi extraordinare de conducere a luminii, folosite aici să creeze „invizbilitatea” la simpla atingere a unui buton.

Noua metoda a fost, deocamdată, testată doar sub apă.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.