Premierul Emil Boc aşteaptă „revenirea economiei germane” pentru intensificarea investiţiilor în România

Premierul român Emil Boc şi-a exprimat joi speranţa ca, odată cu „revenirea economiei” Germaniei, să se intensifice investiţiile germane în România.
Boc l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe premierul landului german Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann.

Guvernul României este direct interesat de atragerea şi continuarea investiţiilor germane în România şi sperăm ca, odată cu revenirea economiei germane, să putem asista şi la intensificarea investiţiilor germane în România”, i-a spus Boc lui Kretschmann.

În context, premierul român a subliniat importanţa cooperării româno-germane în cadrul Strategiei Dunării.

„Colaborarea noastră în cadrul Strategiei Dunării a fost şi rămâne un obiectiv prioritar, unde suntem convinşi că acum avem şansa să devenim pragmatici să implementăm proiectele pe care le avem”, a mai spus liderul de la Palatul Victoria.

La rândul său, Winfried Kretschmann a menţionat oportunităţile de care dispune landul Baden-Württemberg privind pregătirea profesională pe care o poate oferi românilor, în condiţiile în care investitorii germani sunt interesaţi de forţă de muncă bine calificată.

„Aceste relaţii, aceste contacte existente între noi ar trebui intensificate nu doar pe plan economic, ci şi atunci când este vorba de competenţa majoră a landului pe care îl reprezint – formarea profesională, care interesează foarte mult companiile din landul Baden-Württemberg, interesate de investiţii în România. Aceasta este şansa pe care noi o vedem ca primordială şi o oferim ţării dumneavoastră ca bază de schimb de experienţă”, a spus oficialul german.

El a mai arătat că „este important pentru companiile care vin să investească în România să beneficieze de forţă de muncă calificată, să-şi poată promova aici activităţile comerciale şi industriale”.
„Iată, deci, o şansă enormă care se oferă nouă, în cooperarea cu România, o ţară care îşi propune să devină o ţară puternic industrializată, prezentă pe plan economic”, a mai afirmat premierul landului Baden-Württemberg.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.